Godis

Vaknade jättesent idag... När jag hade ätit lunch ringde Elsa och frågade ifall jag och min syrra ville cykla med till Maxi och köpa godis. Så sen drog vi dit och köpte jättemycket godis som vi ny sitter och trycker in i munnen. Snart ska vi städa kaninernas bur och gå ut med dem en liten stund. Hörs!

Hos Jenny

Ja vi hade ju skräcknatten igår och vi kollade på 2 skräckfilmer och dog typ... Så sen ville Jenny och Emma åka hem och då drog vi allihop hem till Jenny och sov där. Jättemysigt! Vi låg uppe till 2 och pratade. Sen sov vi rätt sent och har ätit frukost runt halv 12 haha.

Om mig

Kom på att jag inte har skrivit en ordentlig presentation om mig så jag tänkte göra det nu. Jag heter alltså Elisabeth och är snart 14 år. Hästar är en stor del av mitt liv och det kommer nog märkas här på bloggen. När jag inte rider eller är i stallet så tränar jag friidrott, går i skolan och är med mina härliga vänner. Jag älskar min familj och vi är ofta ute i naturen och gör olika saker såsom att fiska, fjällvandra och åka skidor. Jag tycker också väldigt mycket om att fota men jag har ingen bra kamera. Så jag lånar ibland kompisars kameror eller fotar med min digitalkamera som också funkar bra. Hemma hos mig finns en katt som heter Nisse. Världens sötaste och snällaste. Dessutom har jag och min syrra varsin hermelinkanin som är ganska busiga men gulliga. Dom heter Milly och Molly. De ser nästan precis likadana ut så de fick lika namn. Kommentera om ni vill veta något mer :)
Och sen lite fakta om hästarna jag rider. Så först tar vi Arletta. ARLETTA d-ponny sto Skimmel 144 cm f.2006 Vet inte hur högt hon är utbildad men tävlad LC hopp och LB dressyr. Tillsammans har jag och hon hoppat 105cm!
BALLINACLOUGH FEATHER storhäst sto skimmel 155cm f.2007 Vet inte hennes utbildning. Inte tävlad men startad 80cm Pay&Jump. Jag har hoppat henne 2ggr och vi har då hoppat 100cm
Fler bilder kommer på henne :)

Spökkväll

Igår var det som sagt spökkväll. Riktigt kul och alla som var med blev rädda så det var lyckat ;) För att inte avslöja något inför skräcknatten ikväll så kommer jag berätta mer imorn. Men några var bara 07:or, alltså 6 år! Så de började gråta på slutet. Stackars små barn...

Hissar mina brunetta vänner

Älskar er mina fina brunetter. ~Kathana~ ~Felizia~ ~Amanda~

Dagen

Kl. 11 åkte jag på ett konfirmationsmöte i Salabacke. Vi gjorde en massa saker och det var riktigt kul! Fast typ alla var borta så från vänge var det jag och Rikard och en massa ledare haha. Sen åkte jag hem och har tagit det lugnt resten av dagen. Nu tittar jag på så mycket bättre och myser. Imorn åker jag till stallet kl 2 för att förbereda inför spökkvällen. Kuuuul! :)

Hooooppning

Hoppade en liten bana idag. Inte så högt men en nyttig övning. Arletta var pigg haha! När jag bromsade kortade hon upp sig och studsade fram typ. Men hon hoppade bra men tittade lite. Tyvärr kändes det som att jag red slarvigt... Aja hon är iaf så himla rolig att rida i alla lägen :)

Heja mig!

Friidrotten kändes kul och bra idag. Vi hoppade 3 steg, stav och körde lite styrka och reaktioner. Stav e ju alltid kul haha! Juste vi sprang 400m på slutet också, vilket gick super! Min kropp är egentligen inte så bra på långa distanser utan korta går bättre. Tvärt om med min syrra. Hon har lååånga ben och är väldigt lätt så hon är bättre på långa. Men jag slog henne idag! YEY hahaha! Men det kändes bra och jag fick ett flyt lixom. Så en bra träning helt enkelt. Men klantig som jag är ibland så ramlar jag när jag ska gå av en tjockmatta och får värsta ont i knäet haha.

Bläskola... Men friidrott yey

Egentligen skulle vi ha haft 2 lektioner och sedan gått på teater och slutat efter det. Men en av skådespelarna hade varit med om en olycka så det blev inställt... 4 lektioner extra! Asså palla! Men 2 av lektionerna gjorde vi om till ETM och en kollade vi på film så det blev rätt okej ändå. Nu har jag ätit lite och om en halvtimme är det friidrott. Hoppas på något kul. INTE styrka... haha. Men typ höjd eller stav vilket var länge sen.
Take me back to summer time <3 #gammalbildfrånsommarn Hare bra alla!

PoJ

Arletta kändes lite spänd och kort på framridningen till 80cm. Vi kom upp för tidigt också så jag skrittade rätt länge. Det var iskallt! Men hon hoppade bra på framhoppningen men jag behövde få henne längre och lugnare ist för kort och snabb. Men felfri runda i 80. Det var 2 "linjer" med på banan där hon vinglade lite men det gick bra. Mot 3 gick hon i korsgalopp så jag tänkte bryta av och byta men det ville inte hon haha. Så jag tänkte lägga en volt innan. Men Arletta bytte lite snabbt och körde på haha. Riktigt fin ponny här iaf. I 90cm kändes hon lite lugnare när jag hoppade fram. På banan stannade hon 2 ggr på 2an och 1 gång på 3an. Men sista gången var mitt fel för jag red inte ut ordentligt och la henne lite fel på hindret. Men riktigt duktig var hon här med. Jag är riktigt nöjd med min fina ❤
Bebis ❤ foto: bästa Jenny

Skola

Är i skolan nu och ska snart börja med NO. Ikväll hoppar jag och Arletta 80+90cm på PoJn. Hoppas någon fotar 😉

Tråååkigt!

Har haft lite tråkigt så jag satt och pillade lite på pizap. Haha enjoy! :'D

1 1/5 år sedan...

1 1/5 år sedan jag skuttade runt på min finaste. Saknar dig så mycket! <3 hoppas du har det bra där uppe i Norrland lilla Sanni

Stan+säva

Ska till stan nu på morgonen och köpa lite kläder inför vintern. Sen åker jag till säva på USS möte. Efter det är det skötarkväll :) Markarbetet igår gick riktigt bra! Arletta var pigg och bockade lite smått men inget värre än så. Vi hoppade på volt och 8:or. Så över ett hinder skulle vi byta galopp. Hon bytte alla gånger. Men hon är så väldigt känslig för vikthjälperna så ibland hamnar hon i korsgalopp. Men annars gick allt super :)

Buss...

Hatar UL just nu... Bussen kom och jag sprang sista biten för att hinna. Då stannar inte den jävla bussen utan kör förbi ist. Åååååh! Blir så sur på det här. Dessutom är bussarna alltid sena... Aja. Idag hade jag iaf bara 2 lektioner. Fick också veta att profilen imorn är inställd så då åker jag tidigt till stallet och hoppar Arletta. Vi har markarbete då. Sen taggar vi PoJ på måndag! Någon som kan tänka sig att komma och fota? :)
Ful bild från imorse. Hare bra!

Moa och Pepsi

Grymma Moa och Pepsi. Hihi så sjukt gulliga och Moa rider Pepsi så himla bra! 2 felfria rundor här med :)

My och Fustina Linn

Måste ge ett extra + till My som aldrig har hoppat 50cm bana och skulle bara hoppa LE. Men hon var modig och efteranmälde sig till LD och fick en rosett! Superbra ridet My!

Shettispower

Asså shettisar måste va bland det sötaste som finns. Så himla pigga, glada och med på allt. Man vill ju bara krama om dem haha. Alla 3 shettisar gick felfritt i båda sina klasser :) Elin och Galmetorps Darky

Sisådär

Fiffi kändes inte så jättebra på dressyren idag. Hon var okoncentrerad och flängig. När jag tog i tyglarna och krävde lite mer av henne blev hon irriterad och slängde med huvudet. Iaf så red vi skänkelvikning på volt. Både jag och Fiffi jobbar bättre i vänster varv för jag lutar mig lite åt sidan i höger. Men Lollo får mig verkligen att jobba haha!

Fail/lite knäppa bilder

Antingen ser Arletta lite knasig ut eller så är det jag. Särskilt mina miner är vääääldigt knäppa! :'D MEN vi är bäst ändå haha!

UPK bilder del 2

Vill stanna i sängen idag

Hoppträningen today

Det första jag ska säga är att Arletta e brunstig och inte riktigt sig själv idag. Hon var vääldigt spänd och trippade runt när jag red fram så jag gick på henne lite så hon gick fram. Iaf så hoppade vi bana idag. Men först galopperade vi över en bom, 2 galoppsprång och sen ett räcke. Hoppade den på slutet 95cm. Har hoppat högre med henne men hon var inte på G idag. Sen hoppade vi banan. Först på 80cm men hon stannade på några hinder redan långt i förväg. Så jag red på mer och fick en j*vla fart. Men tog en till 80cm runda för att få en bra känsla ist för att hoppa 90cm. Jag Jag är nöjd med henne men hon kan bättre 💕
Haha väldigt glad att få va med på bild

Matilda och Cannenburghs Jordi

Lätt det sötaste ekipaget på banan! Kommer bli farliga på banan när Jordi blir äldre! haha han e bara 6 år jue ;)

sovmorgon

Börjar 10.20 idag och slutar 14.00. Chill dag med bara 2 lektioner :)

UPK bilder

Kommer fler bilder sen :)

Trevligt väder...

Blött, regn och grått...

Söt häst i remont

Fiffi hade ett sår under hakan så jag red henne med remontnosgrimma igår. Var inte så stor skillnad mot hennes vanliga aachennosgrimma. Iaf så har hon stått ett tag och var riktigt pigg igår. Vi red volter på medellinjen och övade på rakriktning och rakställning. På slutet blev hon riktigt fin!

Resultat UPK

Jag och Arletta åkte iväg till UPK idag och tävlade. Jag är verkligen helnöjd och hon var fantastisk! Måste bara säga att det var den lerigaste banan någonsin... Det var stora vattenpölar överallt och helt fullt av lera. LD-4 fel Hon var jättepigg när jag red fram och studsade runt och var allmänt taggad. Fick till bra språng på framhoppningen så jag hade en bra känsla. På banan visade jag henne ett plank och sen travade jag runt lite innan jag fick startsignal. Sen hoppade vi ja. Hon var ju vääääldigt pigg och jag fick ta i henne ordentligt. Men allt flöt ändå på bra. Hon hoppade av stort vilket är positivt eftersom hon brukar backa av och hoppa av nära. På sista hindret hann jag inte riktigt svänga och så var det en stor vattenpöl före så vi fick ett stopp där. Men jag är ändå väldigt nöjd. LD+5 - 0+0 fel Här var det 2 faser så man fick en ny startsignal innan omhoppningen. Hon var lite lugnare på framridningen. Men på oxern på framhoppningen kom hon fel på och tänkte stanna. Då gick jag på henne med skänkeln och hon hoppade lite knäppt så jag tappade gummisnodden på ena stigbygeln haha! Men lånade en av Elin. Vi travade runt lite på banan igen och sen började vi. Hon var vääääldigt pigg här med och det var lite svårt att bromsa. Hon hoppade stort här med. På en oxer i omhoppningen tappade jag stigbygeln och kunde inte vända ordentligt. Men det blev dubbel nolla! Är så himla nöjd med henne!
Fler bilder från när jag hoppar och på de andra Säva ekipagen kommer senare :)

Hoppträningen

Den gick riktigt bra. Det var markarbete så inga höga hinder idag haha. Arletta kändes pigg och inte så kort och stressad som hon lätt blir. Först travade vi över 3 bommar i en solfjäder och längde och kortade steget. Sedan gjorde vi samma i galopp. Nästan varje gång kom vi in rätt på och de känns skönt. Sedan hoppade vi 5 1/5an. Första gången blev det lite långt men hon sträckte ut haha. På slutet hoppade vi 5 1/5an, ett hinder på diagonalen och så hela varvet runt och ett till på diagonalen. Det funkade fint och hon kom rätt här med. Dock så landar hon inte alltid i rätt galopp då hon har lättast för höger. Övningen gick iaf ut på att man skulle komma in rätt på hindrena och landa i rätt galopp.
Bästavän ❤

Resultat Pay and Jump

Hoppade Arletta på en PoJ igår. Tänkte hoppa 80-90cm men det blev bara 80. Innan mig gick hon 2 rundor till i 60 och 80. Felicia som hoppade henne i 80 ramlade av... Men iaf. På framridningen tog jag det ganska lugnt tills jag fick hoppa fram. Fick till några bra språng där men hon backade av lite och kändes lite osäker. På första hindret på banan kändes hon fin. Men 2an vart det stopp. Hamnade på halsen men höll mig kvar haha. Ja tillslut blev det 2 stopp på 2an, 1 på 4an, 1 på 5an och 1 på 6an. Som sagt inte hennes bästa dag men förhoppningsvis går det bättre på söndag då vi hoppar ridskole DM på UPK. Film kommer senare :)

elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0