Dålig

Jaa det blev ingen skola för mig igår eller idag. Kände mig inte bra och som sagt så är det bättre att ta det lugnt längre och försäkra sig om att man är frisk. Så jag hoppar över hoppningen ikväll också. Blä! Ville verkligen rida! Men aja. Jag rider ut någon söndag istället. Nu sitter jag iaf i soffan o tittar på once upon a Time. Ska äta snart. Hoppas ni har det bra och inte är sjuka haha!

Hemma idag med

Stannade hemma idag också. Halsen känns bättre men jag är fortfarande täppt i näsan. Men förhoppningsvis går jag till skolan imorn. Jag har ju en riktigt kort och lugn dag då så det går nog. Jag ska nog göra lite läxor o så men mim hjärna är lite seg haha! Vi hörs!

Hälsning från sjuklingen

Sitter i soffan med datorn och snyter mig typ hela tiden. Har tagit det lugnt idag och känt mig lite ynklig. Får se hur det blir med skolan imorn. Jag vill inte missa för mycket men jag känner mig inte helt frisk. Har pluggat lite men som sagt känner jag mig inte helt kry och min hjärna är lite seg.

Dagen+dressyren

Jag hade inte så lång skoldag men den blev jobbig ändå. Under helgen har jag känt mig lite dålig och idag brakade det loss. Rejäl förkylning och täppt i näsan som bara den. Så ingen skola imorn för mig. Får se hur jag gör på onsdag. Iaf så var SO läraren sjuk och ingen gjorde så mycket på den lektionen. Annars hade jag NO, franska, slöjd, MA o engelska. ÄLSKAR verkligen min franskagrupp. Alla är så mysiga och roliga. Ja jag red iaf ett dressyrpass på Arletta. Hon var mjuk i sidorna men pga hennes underhals är det svårt att få henne i en bra form. Den ska vi få bort! Vi red mycket på volterna och tempoväxlingar samt flytta för skänkeln. Det gick bra och det var en stor förändring mot slutet. Vi fick lite rodeo under lektionen. Olivia (som jag snart börjar tro är otursförföljd) ramlade av Quinten. Han rejsade åt alla håll och bockade som en galning i mer än 5 min innan han stannade. Sen ramlade en knatte av Darky på andra sidan och började gråta och skrika. Så det har hänt rätt mycket hahah. Hörs imorn!
Bild från hoppningen i fredag. Fin ponny! För den som tycker att höjden är viktig ligger oxern på ca 95cm

Planer för söndag

Klockan 11 åker jag till Läby för att göra något med konfagruppen. Det slutar kl 2 och sen åker jag hem igen. Kommer nog ta det lugnt, läsa lite o kke plugga lite franska. Imorgon blir det dressyr på lilla ponnyn.

Solig mysig dag

Som rubriken säger var det en riktigt härlig dag idag! Hemliga aktiviteten (lasergame) gick väldigt bra! Alla hade kul och mitt lag vann med 224-76. 👍 Sen gick vi och åt på stan. Innan mamma skulle hämta mig och syrran så gick vi och åt på softy och var en stund på stadsbibblan. Här hemma har jag läst, busat med lilla Milly och kört in ved. Ska kke kolla på en film men annars blir det en lugn kväll 😊

Godmorgon

Har ni sovit bra? Det har iaf jag. Nu ska jag snart åka till skolan. Väntar bara på pappa. Första lektionen blir chill med tyst läsning

Fredag imorn då!

Yey tagga fredag! Haha 😃 men sista dan på veckan o så hoppträning. Då är det banhoppning. Idag har jag varit hemma, städat lite i huset och hos kaninerna och satt på några tvättmaskiner. Känner mig duktig! Haha men ha det bra!

Sovmorgon

Idag börjar jag 10.20 och har sovmorgon. Skönt! Först har jag slöjd, sen lång lunch, sen NO och sen slutar jag. Så en kort, lugn dag. Idag händer det inte så mycket men jag ska städa hos kaninerna och plugga engelska.
Hoppas att ni får en bra dag! ☺

Mysigt fika

Hoppar över friidrotten idag. Jag har haft otroligt ont i magen idag men nu är det bättre. Tyvärr gör huvudet ont nu...

Onsdag

Onsdag idag då. Lång dag, 2 läxor och SO-prov. ORKA! Men aja det känns som att jag e förberedd. Sen åker jag hem i mörkret o kl 18.00 är det friidrottsträning.
Hehe lite överexponerad men bjuder

Sov gott

Med dessa ord säger jag godnatt till er alla. Finns en massa sätt att tolka texten på bilden, vad den betyder och i vilket sammanhang den är. Tolka den på ert sätt och ta vara på det 💞

Mitt skolfoto

Jaa såhär blev mitt skolfoto. Inte så jättebra... Jag ser tjock ut haha men aja

Dressyren igår

Vi hade Nina och övade på galoppombyten. Fiffi var fin stundtals men hon taggade över lite när vi skulle göra bytena. Vi fattade galopp i hörnet, bytte i nästa hörn, bröt av till trav på långsidan, gjorde en volt och saktade av till skritt. Sen gjorde vi det några gånger. Stackars Olivia fick migrän så hon gick ner till stallet igen. Men allt gick väl hyfsat bra. Jag pratade med Nina och jag ska börja rida Arletta i dressyren med. Då kommer jag bara rida henne och lära känna henne bättre. Hon har fått underhals också pga att ingen dressyrtränar henne.
Haha söta Arletta o jag som kaniner på hästivalen :) Ha det bra!

Otaggad på skola

Men jag står ut idag för sen är det dressyrträning jao! Ska verkligen försöka rida ihop Fiffi mellan hand och skänkeln idag. Då blir hon mycket bättre och finare

Uteritten

Red ju ut idag med Elin o Josse och det var så himla mysigt! Superfint väder, solen sken och hästarna var pigga. Vi red först på "blåa stigen" (tror jag). Vi gick förbi några hönor som Arletta tyckte var jätteläskiga! Efter galoppen så svängde vi in och gick en bit på en äng. Sen gick vi in på en lerig, smal stig i en massa buskar haha. Men sen kom vi ut på vägen mot Mälaren. Då vände vi hemåt och framför oss låg en lång härlig galoppsträcka. Arletta låg på men hon bockar inte, hon bara springer. Fille däremot får typ värsta rycket och bockar som en galning så Elin ramlade av... Robin bockade också men Josse satt kvar. Så vi travade en bit och sen galopperade vi lite till. Sen skrittade vi hem och bara pratade. Supermysigt! Fast Arletta blev rädd för en sten... Den kunde ju faktiskt anfalla ju 😉

Seg dag som sjutton

Har legat i soffan hela dan typ. Gick ut med Milly (min kanin) men annars har det inte hänt mycket. Imorn är det USS möte o så rider jag ut med Elin & Josse.

Markarbete 15/11

Så här skulle vi rida. Det var en riktigt klurig övning som krävde en bra kort galopp. Arletta har ju en ganska kort galopp men hon blir ju så pigg när hon får hoppa. Så jag behövde hålla henne riktigt kort fram till hindret, låta henne hoppa av nära för då var det lättare att få tillbaka henne efter. I volterna behövde man typ hålla ihop galoppen som tusan och vara noga med blicken. Det gick bättre och bättre men hon har lättare för vänstergaloppen. Sen hoppade vi en lite enklare övning med 4 språng. 2 av sprången skulle man hålla samma galopp efter och de andra 2 skulle man byta över. Arletta är bra på att byta galopp. Men hon är så känslig för vikthjälperna så ibland byter hon när hon inte ska. Men jag är nöjd med henne.

Dagen

Mamma brukar skjutsa mig till skolan men idag fick jag åka buss. Men det var skönt väder och bussen var faktiskt i tid! ;) På svenskan läste vi och på engelskan skulle vi redovisa högt om något i 2 min. Jag snackade om min 99åriga gammelmormor. Det gick bra men haha jag hatar muntliga redovisningar... På gympan körde vi något med bollar. Så sköt *tänkerintesäganamnet* en boll jättehårt i mitt huvud. Jag stog vid väggen och så får jag den i huvudet i en sån fart att jag åker in med huvudet före i väggen. Så jag har asont... Men Kathana var snäll och satt med mig i omklädningsrummet. Jag slutade 4 med musikprofil. Det var kul och vi spelade "lazy song" med Bruno Mars.
Sen drog jag till säva och hängde i klubbis med alla knäppa fina människor. Jag skriver om hoppträningen sen för det var rätt krångligt så jag måste rita :)

Sovdags

Ligger i sängen på spikmattan (för er som undrar är det jätteskönt för musklerna i ryggen) men ska snart sova. Imorn blir det en ganska lång dag i skolan och sen hoppträning. I helgen ska jag nog ta det lugnt men va i stallet på söndag. USS möte och uteritt blir det då. Sov gott!

The typical hästmänniska

Hahaha så sant!

Länk

Tycker att ALLA borde kolla in bästa Elins blogg. Hon bloggar om sina dagar, ridpass och sin foderponny Fille. Jag läser den varje dag :) www.elinochfille.blogg.se
Ha det bäst fina läsare <3

Ridningen + dagen

Ska börja med att säga att det är min FÖDELSEDAG idag! Grattis till mig :D haha jag fick iaf lite presenter på morgonen, bl.a. Lite smink och en bok. I skolan fick jag 2st vaniljhjärtan från bästa Hanna, Elsa och Kathana. Mums! Hade en bra dag i skolan! Sedan gick jag till busshållsplatsen för att åka till säva. Såklart så är bussen sen och jag fryser som en gris... Men men. I stallet träffade jag Felicia och sedan kom Jenny och fam Jonsson. Elin och Josse var jättegulliga och hade bakat en kaka till mig :D med vit choklad och hallon. Åh så himla gott 😍 Ridningen gick också super. Vi red framdelsvändningar och mycket på volterna. Jag kände att jag vågade hålla i Fiffi ordentligt i munnen och då kunde jag möta upp med skänkeln. Så hon går allt mer och allt snabbare i en bra form. Fin pålle! På knattelektionen bredvid våran var det tyvärr en liten knatte som trillade av och det blev lite kalabalik ett tag med en lös, bockig shettis. Haha! Men det har varit en väldigt bra dag trots allt

5 snabba om Arletta

Har tråkigt så ett ganska ointressant inlägg haha ¤Jag har lärt henne att pussas på kommando
¤Hon tycker om de flesta hästar men hatar Elin foderhäst Fille
' ¤Vi har hoppat 105cm tillsammans (Inte det på bilden)
¤Hon är 144cm hög
¤Hon är väldigt rädd om sina öron

Bilder - Eskilstuna

Eskilstunaspelen

Ja jag tävlade ju som sagt Eskilstunaspelen idag. Var med på höjd, längd och 60m. 60m: Ja asså inget stämde här. Värmde upp och allt kändes bra men när jag provstartade kom jag inte ur startblocken ordentligt. Fick sämsta starten och kom 4:a... Vi var bara 4:a stycken med så sist alltså. Haha men men. Höjdhopp: Hoppade höjd nästan direkt efter och så hoppade vi samtidigt som f.13 o f.14. Det gick BRA. Jag VANN med 1.30m som bästa hopp. Riktigt nöjd och pers! Tyvärr så hoppar jag lite som en "köttbulle" så jag kommer inte kunna hoppa så mycket högre. Så jag ska börja ändra min teknik. Längd: Usch... Jag fick jätteont i foten efter höjden. Fick ändå ett bra inhopp. Mitt första hopp var 389cm. Hyfsat... Sen gick allt helt fel. Andra hoppet blev det fel fot, tredje för långt ifrån och fel fot, fel fot. Så inte nöjd med det. Men mitt första hopp blev ett silver iaf. Så jag tar med mig 2 medaljer hem. Ska snart fixa upp bilder. Hare bra!

Ridpasset dåjah

Det gick bra. Hoppade en 3 kombination och lite linjer, en trippel och ett sk. Sverigehinder. Arletta var överlycklig över att få hoppa eftersom jag var borta förra gången. Blev några bockningar och skutt. Men så himla kul med en positiv häst! Vi hoppade en liten bana på slutet 2ggr. Först lite lägre och sedan lite halvhögt. På sista rundan stannade hon på trippeln men det var TOTALT mitt fel. Koncentrerade mig inte och red som en skit... Men nöjd iaf! Imorn blir det friidrottstävling i Eskilstuna. Tror det går bra med!

Friidrott snart

Om en timme åker jag och tränar. Vi ska troligen hoppa höjd för att finslipa innan Eskilstunaspelen på lördag. Jag kommer köra höjd, längd och sprint. Egentligen ska jag springa 100m eftersom jag är f.15. Men på den här innearenan som inte är så stor kan jag bara springa 60m. Så det blir en kort löpning. Tror att Elsa skulle följa med och det är kul. Idag fick jag tbx 2 prov från förrförraveckan. Det gick bra och jag är nöjd. Ses!
Bästavän<3

Feeeeeeling slow

Känner mig slööö som sjutton idag. Slutade 13.50 och åkte hem sedan. Så nu sitter jag i soffan med datorn, och messar med bästa Jenny. Jag ska äta lite snart. Egentligen skulle jag och syrran städa hos kaninerna idag men... Hon glömde sitt busskort hemma så hon gick till en kompis. Aja jag får iaf en riktigt lugn eftermiddag för mig själv. Vi hörs! PS ni får gärna kommentera om det är något speciellt ni vill läsa om :)
Kolla vad fin prinsessan och Klara är. För er som undrar så var Klara fodervärd på Arletta innan jag började rida henne. Nu är hon och har det bra i Austalien

Ridpasset

Idag kändes det bra. Fiffi hittade snabbt ett bra tempo i traven och hon rullade på. Fin häst på framridningen helt klart! Fin form och ett hyfsat flyt. Efter galoppen blir hon ju som sagt pigg och hängde lite i handen. Men det är ändå positivt eftersom hon vågar lägga stöd på bettet. Sen fick hon en fin form men dålig rytm. Sen tvärt om. Fick inte till det förns på slutet och hon blev superfin. Vi red iaf på olika volter, olika stora och så. En enkel övning som ger så mycket. Fiffi har blivit stel i vänstersidan och biter sig fast. Så där har vi mycket att jobba på. Men jag är helt klart nöjd!
Lilla Robin får stå för bilden. Så himla söt! Lärde honom att pussas på kommando idag och sen ville han pussas hela tiden. Hihi sötnos ❤

Regn

Det regnar som tusan ute. Usch! Sitter här framför brasan och bara myser. Ska snart fika och sen åka bil i 3 timmar... Aja slipper va ute i regnet iaf haha! Ett par av mina kompisar har varit på Lurbo och tävlat idag så hoppas det gick bra för dom :)

Brum brum

Fin häst!

En liten bild på Hobbe (Li Hope) som jag red på jobbet i somras. 4-årig valack. Väldigt stor och ganska pigg men jättehärlig! Värsta schwunget i steget. När jag skrittade av honom för hand när han hade varit och tävlat typ sprang han över mig haha! Stor och stark och piiiiiiigg :) Lite onödig fakta men hästarna i det stallet kommer nog komma upp här lite eftersom jag troligen ska tillbaka dit :)

elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0