Freeeedag

Äntligen. 
Igår var jag på konfamöte och det var kul! Men vi blir lite vilda ibland hehe. Idag är det en ganska lång dag i skolan men det är mest roliga lektioner. 
Sedan åker jag o Elsa till stallet. Ikväll är det bana tror jag. Kul! :) 

Btw så fick jag önskemål om ett inlägg om alla hästar o ryttare som ska va med i allsvenskan från Säva. Så det kommer upp så snabbt som möjligt. Ha det bra!



Fina ponnyn

PoJn gick bra. Vi hade teori först så min grupp hoppade sist av alla. 

70cm:
Ett stopp på 2:an. Den var lite läskigt tyckte Arletta haha och jag hjälpte henne inte så mycket. Sen gick allt annat bra.

80cm: 
Det kändes som om det gick för fort och att jag red väldigt fult... Men annars gick det bra. Felfritt blev det iaf. 





Pay and Jump 80cm

PoJ

Sitter på bussen påväg till stallet nu. Det är teori och sen Pay and Jump. Jag och Arletta hoppar 70&80cm. Ska bli kul att se hur ringrostiga vi är efter julen haha! 😉 




Friidrott

Det gick bra igår. Fast jag startade halv 5 så jag behövde vara där rätt länge innan. Jag träffade några jag kände och det var lite kul också 😉 
Iaf så hoppade jag som längst 4.23m vilket är mitt personbästa. Så jag är väldigt nöjd med det! 
Idag ska jag till stan men en kompis och vi får se vad vi hittar på. Ha det bra! 



Hos Jenny

Ska snart sova. Bra och rolig hoppträning ikväll. Imorn drar vi till Västerås och tävlar friidrott. Jag hoppar bara längd och den är kl. 17.00 typ. Jag är trött. Hej då




Hästisbästis







Sovmorgon

 Hade sovmorgon idag och sitter på bussen. Idag är det musik och NO. Kort dag och slutar 14.00



Film

Tycker att alla ska gå in på www.ridkompisar.blogg.se och kolla på filmen som Matilda o Johanna har gjort på mig och Arletta! ❤ 


Ridningen

Det var markarbete igår eftersom vi hade hoppning förra veckan. Arletta kändes pigg men väldigt kort på framridningen så jag försökte trava på lite mer och sträcka ut henne. 

På ena långsidan var det en bom och ett räcke och det skulle vi travhoppa. Oftast kom vi in bra men ibland fick vi ett stopp för att jag inte riktigt stöttade henne med skänkeln. På slutet låg det på kanske 85-90cm vilket är bra för travhoppning haha! 

På den andra långsidan var det först en bom, 4 galoppsprång till ett räcke och 3 galoppsprång till nästa bom. Det gick bra och vi kom in fint på allt. Tyvärr så hoppar hon stort även om det är ett minihinder och det kan vara en nackdel ibland. Men hon har en rätt fin hoppteknik och hoppar mycket med ryggen :)


Den här bilden ritade min kompis Ebba på mig och Arletta 👍❤

Begravning

Inte det bästa sättet att spendera en torsdag på... Det var iaf min mammas mormor Maja som begravdes. 1915-2013. Väldigt tråkigt! :'( 

Har ju inte skrivit här på ett tag. Det har inte hänt så mycket. Skolan har börjat o så och ridningen är ju igång. 
Arletta skötte sig på dressyren iaf. Vi red över lite bommar och gjorde lite mer. Kul var det. 

Ikväll har jag och syrran tittat på första Hunger Games filmen. Jag har sett den förut men den är ju så bra hihi! Riktigt sugen på att se Catching Fire vilket jag inte har gjort.



Skogen

Var ute i skogen idag med Norrmans. Riktigt mysigt! Deras hund Smilla blev helt överlycklig och hoppade runt som en galning. Vi var ute ett tag och sen grillade vi korv. Gott! 
Nu myser jag i soffan framför Äkta människor. 



R.I.P Faxe

Natten mellan fredag och lördag fick Faxe kolik och tarmvred. Det slutade med att han avlivades. Tror att han betyder väldigt mycket för de flesta på Säva och även för mig. Han lärde mig väldigt mycket och var alltid trygg och snäll. Kommer sakna honom mycket! 
R.I.P Eldfaxi frá Glaesibae 









Renstädat

Och snart kommer gästerna. 

Förrätt: Gubbröra (vet att det låter kul) på mörkt bröd
Huvudrätt: Hjortstek med hasselbackspotatis 
Efterrätt: Hallonpanacotta 

En massa Smaskigt blir det! Får se vad vi hittar på imorn innan Norrmans åker hem. 



Ridningen

Vi hade hoppning och det gick väll bra tycker jag. Först hoppade vi fram på några linjer på diagonalen. Arletta blev lite för pigg och hoppade lite slarvigt men hon bytte galopp iaf. Sen hoppade vi fram på en mur och en linje på andra långsidan. Hon tittade lite på båda men det gick bra. 
Sen hoppade vi en bana som låg på ca 70-90cm skulle jag tro. Det gick bra men hon stannade på muren som hade blivit högre. Förövrigt kändes hon lite kort och stressig. 
Sen hoppade vi banan igen. Jag hoppade på samma höjd för att få till en runda där hon kände sig mer trygg. Allt gick bra men hon stannade på oxern i linjen. Vet inte varför men hon kan ju vara lite knasig ibland haha! 

Men det var kul att börja hoppträna igen och träffa alla kompisar. Juste! Amanda ramlade av Snowy haha! Så tårta blir det nästa gång. 
På måndag är det dressyr. 




Haha en mindre fin bild på knäppisen. Men återigen ser man att hon verkligen kan hoppa :)

Bilen

Sitter i bilen, snart hemma. Haha 2 dagar borta och jag saknar redan knasbollen Milly. Och såklart gammelkatten Nisse hihi! Han kommer bli glad när vi kommer hem. Just nu blåser det väldigt mycket och syrran sitter bredvid mig och lyssnar på "Fridays are forever". (Vilket hon har gjort större delen av dagen). 


Kathana ❤

Hehe kände för att lägga upp den här på Emma 👍😏



Nyår

Har faktiskt inga nyårsbilder på mobilen utan allt ligger på kameran. Så jag ska installera en grej på datorn o sen kommer bilderna upp! Jag hade det iaf bra på nyår, trevliga människor, god mat o massa fyrverkerier. 
Imorn är det fredag och då är det hoppspecial. Skönt att köra igång igen! 


Fredag: Hoppspecial 
Lördag: familjen Norrman kommer
Söndag: Norrmans åker hem
Måndag: dressyr 
Tisdag: hemma bara
Onsdag: skolan börjar 
Torsdag: begravning 
Fredag: hoppning 

Det är lite vad som händer just nu :) 





elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0