Buss

Tåget fick inte åka längre än till Uddevalla då det var något fel på tåget. Så nu sitter vi här på en buss påväg till Strömstad. Förhoppningsvis hinner vi med båten också plus att vi måste handla. 

They're watching ya




Spökkväll i stallet var det ja;) grymt kul 👍

Hoppas att ni får ett bra lov alla. Jag åker imorn till Kosteröarna med ett par kompisar. Förhoppningsvis finns det internet där men kan inte lova nåt 

Dagen

Idag har det varit väldigt kallt... Usch. Frös nästan ihjäl när jag cyklade hem. Nu sitter jag med datorn i soffan. Har precis ätit lite och snart ska jag ut i kylan igen för att cykla till pianot. Brrr! Håller fortfarande på och spelar Swan Lake då jag inte riktigt har 100% bra fingersättning haha. Sen ska jag nog spela klart det sista på Für Elise också 
 
http://www.youtube.com/watch?v=PQk74wJvsdU - Swan Lake
 
http://www.youtube.com/watch?v=zO_xjzHzHZ0 - Für Elise
 
 

Uppdatering

Ja det blir ju mest inlägg här om hästarna och olika ridpass. Vet inte riktigt vad jag mer ska skriva om förutom friidrotten eller skolan haha. Så kom gärna med tips om vad jag ska skriva om eller önskemål om det är något ni vill veta. Seså var inte blyga utan släng in en kommentar. 
 
Idag har värdret iaf varit skit. Det har regnat hela dagen och kallt har det också varit. I skolan hade vi NO, SO, Sv, lunch o HK prov. På NOn sak vi skriva en debattartikel för eller emot kärnkraftverk. Det är rätt svårt att säga tycker jag. Det finns sjukt stora risker med kärnkraftverken men om ingen olycka händer är det ju hyfsat miljösmart och billigt.HK provet gick ut på att man 2 och 2 eller 3 och 3 skulle laga en 2 rättersmåltid på 50min. Jag, Elsa och Hanna lagade senapsbiffar med ungsrostade rotfrukter och snabbcheesecake till efterrätt. När läraren hade smakat och bedömt fick vi äta upp resten och det var så himla gott haha! Ska lätt laga det hemma. 
 
Sedan åkte jag till stallet i regnet och red Snowy. På vägen upp till ridhuset var det spöken överallt och hon stannade och fjantade sig hela vägen. Väl inne i ridhuset var jag ensam, vilket var skönt men Snowy var helt uppskruvad så det tog ett tag att lugna ner henne. Skrittade runt rätt länge med långa tyglar och pratade med henne för att hon skulle slappna av. Det tog sin lilla tid men efter ett tag slappnade hon av. Lite mysigt för mig också att snacka skit med en bra lyssnare haha ;)
Jag red mest på rakt spår eftersom hon är under igångsättning men också lite 20m volter för att få igenom vänsterskänkeln ordentligt. Sen avslutade jag med lite galopp och få henne i en lägre form och få henne att jobba med bakbenen och hela ryggen.
 
Juste jag har inte haft tid alls att ladda över bilder från kameran till datorn. Det är därför Ölandsbilderna dröjer. Hoppas ni har tålamod med det :)
 
 
Nusse <3 så här tjock är hon inte nu iaf haha. 
 
 

2 hästar

Idag red jag först Snowy. Det blev lite dressyr på rundbanan med Elsa o Zvante. Även mycket intervaller för att bygga upp henne kondition och muskler efter hältan. Först ville varken hon eller Zvante gå ifrån stallplanen...suck. Zvante började sparka o Snowy liksom halv studsa.

Skritten var bra i båda varven tycker jag. Fin form o bra tempo. Traven i vänster varv var också bra. Hon var något seg med att ta hjälperna men det blev bättre.
Högertraven var sisådär. Hon tog inte ytterskänkeln utan sköt ut rumpan när jag ställde henne. Det släppte iaf lite på slutet efter mycket rakriktning till att börja med. 

Galoppen var jättebra! Hon har blivit så fin i alla gångarter nu asså! Hon sätter verkligen bakbenen under sig och får en bättre, rundare o stadigare form även i galoppen. Dessutom bockade hon nästan inte alls idag. I tisdags var det ju rodeo... Men jag är supernöjd med henne 👍

Tequilas galopp var inte särskilt bra idag. Redan från början fick hon lätt korsgalopp. Sedan hängde hon lite kvar i det och bytte runt en massa. Det var en linje på medellinjen med 3 hinder,12m mellan varje och 2 st snett igenom. Vissa saker blev bättre, vissa sämre. 

Ibland tar hon stora, luftiga språng vilket är bra men jag har svårt att då tillbaka henne efteråt. Sedan blir hon ju så taggad men samtidigt behöver hon mycket stöd osv. Det gick ändå rätt bra o var en nyttig övning. 

Imorn ska Snowy ridas och så är det USS-möte :)








Markarbete-Tequila

I fredags var det markarbete som gällde. Vi hoppade småhinder på serpentinbågar och lite studs. Studsen var 4 hinder i mitten som stog i en fyrkant. 
Jag fick ihop galoppen på henne riktigt bra! Det blev mycket lättare att rida. Hon har ju en ganska konstig galopp. Men när jag hittar den där korta galoppen blir hon mycket ridbarare och lättare att påverka. 
Galoppombytena gick bra även fast det bara var pyttehinder. 

Mot studsen däremot blev hon rätt så taggad och studsade iväg lite i galoppen och då blev det inte några toppensprång. Det är lite svårt att få tillbaka henne också när hon hoppar iväg sådär. 
Men jag är nöjd iaf 😊





Hon är rätt fin ändå min knasiga svarta häst 🙈

Hemma igen

I torsdags åkte vi hem från öland. Väldigt tråkigt måste jag säga. Jag har träffat så mycket härliga personer och fått riktigt bra vänner. Dessutom har jag sett en massa roliga fåglar. Men nästa vår och nästa sommar ska jag tillbaka igen! Jag måste ta och säga också att mitt nya objektiv är helt fantastiskt! Det är ett 70-300mm. Jag kommer lägga upp en massa bilder från Öland här och visa er! Så håll lite utkik ;)
Sen är det ju höstlov om bara 2 veckor. Då är det först spökkväll och skräcknatt i stallet som vi i USS ordnar. Efter det åker jag till Kosteröarna med Edwin och Anton! Så taggad! Kommer bli grymt! 
 
 

Hornuggla

Idag lyckades vi fånga en Hornuggla i en av fällorna. Den ringmärktes och släpptes sedan igen. Jag fick hålla den en liten stund o blev fotad. Senare kommer såklart en massa bilder härifrån fantastiska Öland :) 




Aron hoppar högt


Asså jävlar! Jag menar liksom kolla bara!


Så här tyckte de andra att. Morgondagen skulle bli. Jag är ELF och Elsa är ERM

Kraschat i dörren, sov i min hand



elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0