Glasbitar på stranden...

Tycker att alla borde sluta lämna glasflaskor på stränder och allmänna badplatser. 

Så för ett par dagar sedan-min sista dag på Öland-var jag och ett par kompisar och badade. Iallafall så trampade jag på en stor glasbit som låg gömd på marken. Det blödde riktigt ordentligt och jag har inte kunnat gå ordentligt på ett par dagar. Smidigt att jag ska till fjällen om mindre än en vecka. 


Den här godingen trampade jag in i foten 


Fast killarna hjälpte mig 



Jag SMÄLTER

Asså seriöst. Det är så sjukt varmt! Jag är utanför Stockholm och träffar några släktingar från USA. Och det är verkligen VARMT! Ska försöka bada så snart som möjligt 




Jag är så sjukt dum




...😷😪🔫

Sista dagen

Idag är det min sista dag här på Öland. Jag åker hem under eftermiddagen. Så himla tråkigt måste jag säga. Jag kommer sakna allt och alla jättemycket. Men jag får ta och komma tillbaka och förmodligen kommer jag träffa alla snart eftersom vi fågelskådar. 

Så nu ska jag cykla en sväng och bada. Ha det bra! 



Dagen

Idag så var jag ledig. Jag, Hanna, Anton, Anton och Edvin cyklade runt på Öland hela dagen och skådade och hade det riktigt skönt! Först var vi i södra lunden för att hitta halsbandsflugsnappare, vilket vi inte gjorde... Men vi fick en jättefin obs på en Ängshök. 

Sedan cyklade vi och letade höksångare vid muren men den hittade vi inte heller. 

Då cyklade vi upp till grönhögen och käkade lunch på kvarnen. 
Efter det badade vi i ett kalkbrott. Det var jätteskönt o rätt så varmt. 

Sedan cyklade vi en mil upp till Gräsgård där vi käkade en massa chokladbollar och letade turturduvor. Hittade inget sådan heller. Men på vägen såg vi 2 havsörnar, 1 ängshök, 1 ormvråk, 1 brun kärrhök o 1 blå kärrhök på samma ställe. Rätt grymma ^^

Vi kom hem runt halv 8. Dagen har varit supermysig verkligen och jag skulle lätt göra om det. Ikväll ska vi kanske spela kubb och kolla på film. 










Vi ba hänger, själv då?


Imorn är jag ledig så då får vi se vad jag hittar på. Kommer förmodligen cykla runt o skåda med Hanna o kke Anton 

Money money


Dyra saker uppställda... 😏

Reeeegn

Hela natten och morgonen har det regnat. Det kommer antagligen inte så många gäster idag så det blir lugnt. Jag börjar 10.00 o slutar 16.00 idag 


Haha den här är rätt bra 😁👍

Jobb

Idag börjar jag kl. 11 och jobbar till stängningen kl. 18. Sedan ska jag och Hanna laga mat till alla på ringmärkningsstationen. 
Igår spelade alla fotboll efter middagen fast jag gick efter typ halva matchen. Jag+fotboll=dåligt 

För någon dag sedan fångade vi denna fina spovsnäppan i en av vadarburarna. Den blev sedan ringmärkt tillsammans med en grönbena 



Trött trollslända dricker sockervatten

Ledig

Idag är jag ledig. Får se vad jag hittar på. Men antagligen inte så mycket haha. Imorn är det också ledigt 



Sommarjobb

Just nu är jag på Ölands södra udde och sommarjobbar på resturang Fågel Blå. Jag är här med en kompis, Hanna. Jobbet är kul fast ganska jobbigt. Vi fixar med disken, serverar m.m. Inne i diskrummet är det väldigt varmt. 

Restaurangen ligger precis vid fyren. Bredvid restaurangen ligger ett vitt hus där vi sover. Nästa hus är ringmärkningsstationen där vi äter mat och "hänger". 

Det finns inte så mycket internet förutom där vi äter. 

Här bor vi


Ridläger

Jag har varit på ridläger veckan som varit. Det fanns inget internet så därför har jag inte bloggat något. 

Iallafall så red jag Arletta. Första passet var hon stel och vääääldigt motsträvig. Men sedan blev hon jättefin verkligen! När ingen annan rider henne i mellan så märker man verkligen skillnad. 
Hon har en stadig form i skritten och är lätt att jobba. I traven blir hon fin när hon har fått värma upp ett bra tag innan. Galoppen är bra på volterna och då slappnar hon av och koncentrerar sig bättre. 

Så dressyren har varit ett stort plus verkligen! 


Hoppningen har gått rätt så bra. Hon var lite ostadig men hoppade bra. 

Terrängen har varit riktigt bra! Hon hoppade av stort när hon kom lite fel istället för att krypa nära. Hon älskar verkligen terrängen. Öronen framåt och full fart. Inget stopp alls. 
När vi red för Gudrun så spöregnade det... Asså seriöst. Efteråt så var vi blöta helt igenom. Det haglade typ också. Mysigt... 
Under veckan hoppade vi nästan alla hinder, förutom oxern och muren eftersom de har harvat åkern typ. 

På slutet av veckan hade vi en liten "tävling". Dressyr, hoppning och terräng. 
I dressyren fick vi 63%. 
Jag hoppade 80cm och fick 2 stopp. Mot 5:an hade hon korsgalopp och på 6:an blev vägen jättedålig och farten också. Men jag är nöjd ändå. Hon stannade av anledningar iaf. Ibland stannar hon för att hon tycker att allt är lite läskigt haha. 

Veckan var superbra och jag träffade en massa roliga kompisar. 






Fina hästen ❤️










Smilla&My




elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0