Måndag

Imorn är det nyårsafton. Whiiiiiee! Ska fira med några goda vänner till familjen o deras barn. Tyvärr inte nån i min ålder men det blir väldigt kul ändå! Deras minsta dotter, Klara är så himla gullig! Hon vill alltid att jag ska leka med henne när vi kommer hihi. 
Idag har jag iaf varit hemma med Matilda. Vi kollade på Hela Sverige Bakar och skypade+facetimeade med Kathana i 2 timmar haha. 
Sen sprang jag på kvällen 😊




Klubbtävling

Var ju på en klubbtävling idag, hoppade 70-80cm. 
Arletta var väldigt pigg på framridningen. Hon blev nästan lite stark vilket är väldigt ovanligt för henne haha! Men iaf så när vi galopperade o hoppade började hon studsa/bocka/sparka typ. Men hon hoppade bra. 

På banan var hon fortfarande väldigt pigg men koncentrerade sig. Banan bestod av 7 hinder i grunden och 4 i omhoppningen. Vi fick dubbelnolla och fjärde snabbaste tiden tror jag. Tyvärr blev bara 3 placerade men jag fick en clearroundrosett iaf ;) 

Men i 80cm blev det PANNKAKA av allt. Vi skrittade ganska mycket innan. På banan kändes hon pigg men väldigt okoncentrerad. De första 3 hindrena gick bra men vi fick en rivning på 3:an. Hon blev nog lite paff av det och vi stannade på 4:an. Sen hoppade hon 5:an lite vingligt. På 6:an fick vi 2 stopp och blev då uteslutna.

Väldigt skilda resultat men så blir det ibland. 



Mot stallet

Nu ska vi snart åka till stallet. Tagga tagga!



Fredag. Eller vad är det för dag idag?...

Hmm... Jag är nog inte riktigt vaken haha! Men jag tror att det är fredag iaf. Just nu sitter jag i soffan o kollar på tv. Resten av familjen är och handlar. Som sagt så händer det inte så mycket idag. 


Lov

Det är så skönt med lov! Sovmorgon och allt. Mys! Idag har jag fotat lite med min syrra och burit en massa grenar innan vi åkte hem från farmor och farfar. Bilderna kommer nog upp snart. I bilen kollade jag på film (3h bilresa vettu). Vi kom hem runt kl 7 och då hämtade vi våra små kaniner som varit hos grannarna när vi var borta. Vi hoppade lite med dem och jag fotade så med. Hihi så himla söta så man smäller av! <3 Nu sitter jag och kollar på Indiana Jones med kissen i soffan. Imorn blir det en lugn dag, riktigt lov! På söndag är det Vinterhoppet. Jag hoppar 70-80cm då 80cm var det högsta man kunde hoppa. Annars händer det nog inte så mycket innan nyår.
Haha FJORDINGPOWER!

Julafton

God Jul alla! ❤ Hoppas att er jul hittills har varit bra. Det har min iaf. Fast det blev mycket julbord så jag är väldigt mätt! Nu har vi kollat på Kalle Anka o alla andra. Hoppas att tomten kommer snart 😉 nej men jag är sugen på att öppna paket och se när folk öppnar det jag ger dem. 



Dåligt av mig

Jag har inte bloggat nu på ett par dagar men men... Det var ju sista hoppspecialen i fredags. Arletta var pigg och glad och hoppade bra. Vi hade en "tävling". Alla hoppade först en LD bana. Om man var felfri där så hoppade man en omhoppning i LD+5. 
Grundomgången gick bra. Vi var felfria och hon kom rätt på alla hinder. Inte alls tittig heller. Banan var först en oxer upp mot läktaren. Sen vände man och hoppade ett räcke upp mot spegeln och en bruten linje till ett räcke på långsidan. Efter det vände man snett igenom och hoppade en till bruten linje. Sen red man ner till spegeln och hoppade ett räcke. Sen var det en snäv avrundad sväng mot räcket som var hinder nr 3. Långsidan vidare till oxern som var hinder nr 5. 

Omhoppningen var hinder 6,7,8,2,1. Här gick det pannkaka haha! 6:an gick bra. Vi kom in fel på 7:an men det gick bra. På 8:an kom vi helt fel och då stannade hon. Jag red på igen och då hoppade hon. Men hon hoppade rätt långt ut på kanten så min sko slog i hinderstödet och bommen ramlade haha! 
De 2 sista hindrena gick bra. Men jag är väldigt nöjd. Hon har blivit så sjukt mycket finare sen vi började. Nu ska vi bara få bort underhalsen 😉 

Resten av helgen har jag mest slappat. Och imorn är det julafton! Mer uppdatering kommer 



Haha fin Felicia 💕


Saknar stora hästen ❤


Li Hope 
Valack 
f.2009 
e.Elmshorn u Irma - Icro Mena 

Dagen+softy

Hade sovmorgon så skolan började 10.20. Då hade vi slöjd och jag gjorde en julklapp till farmor :) sen hade vi NO och slutade kl 14.00. Efter skolan drog jag, Elsa o Hanna till softy och frossade frozen yoghurt. Smaaaaskigt! Sen behövde jag cykla och glömde min lampa så det blev lite mörkt haha! Nu har jag ätit middag och städat kaninburen. Snart kommer mamma hem och så ska vi åka på syrrans "julkonsert". 



Hästar som betytt mycket för mig

Jag tänkte göra ett litet inlägg om alla hästar som betytt extra mycket för mig. Kan säga i förväg att jag är en "stotjej". De flesta av mina favorithästar är ston. ;) KÖLNÄS JOKER Joker var min favorithäst när jag red på Körlinge. Han var en ganska ung och bråkig liten shettis och det var inte så många som ville/kunde rida honom. Det var nästan bara jag och Elsa som ville men eftersom Elsa oftast red ponnyn Caspar så red jag för det mesta på Joker. Han kunde verkligen inte hoppa som syns på filmen nedanför. Men jag fastnade för honom ändå. Under de ca 2-3 åren så ramlade jag av honom 12 gånger haha! Han var så busig men så himla söt! När han såldes var jag såklart väldigt ledsen. Men som tur var såldes han till en kille i min syrras klass. Dessutom red Jenny honom ibland så jag kunde hälsa på honom. Så jag följde med och red Joker och var överlycklig. Vi hoppade 60cm och allt gick super. Men sen kan man väll gissa vad som hände... Han slängde av mig hahah! Så han var min första riktiga favorithäst och jag tycker fortfarande otroligt mycket om honom. kopiera länken och sök så hittar ni filmen -----> http://youtu.be/Q3Gr6FDu--g
FUSTINA LINN Sedan började jag rida på Säva då. På mitt första ridläger där fick jag en pigg, svart shettis som hette Stina. Efter det var jag fast. Hon är alltid så söt, pigg och med på allt. Jag red henne mycket och hoppade Pay and Jumper på henne. Visst ramlade jag av henne ibland men det gör inget. Sen så blev jag allt längre och snart var jag för stor. Men jag kör henne ibland och hon har en stor plats i mitt hjärta.
HELMUT När jag blivit för stor för shettisarna började jag rida b-ponnyn Helmut. Han var en väldigt pigg och duktig ponny som alltid gjorde sitt bästa. Han var väääldigt duktig på att hoppa men ibland kunde han få lite dampryck och skena iväg i hoppningen. Jag red och hoppade lite på honom. Tyvärr gillade många andra honom så jag fick inte rida honom så himla mycket. I ca 1,5 år var han halt men blev inte bättre så han avlivades hösten 2013. R.I.P <3
FINEST FABLE Fille kom till Säva sommaren 2010. Han hade varit där i några veckor innan jag fick honom på ett ridläger. Han var mjuk och fin och mysig att hålla på med. Han blev min favvo och jag fortsatte rida honom under terminen. Efter varje pass var jag nästan lyrisk. Han var så himla fin och var det första häst som gick stadigt på tygeln med mig. Vi hoppade några Pay and Jumper och allt gick bra! Sedan red jag honom mindre, han blev surare i boxen och allt stelare att rida. Nu rider jag honom inte alls eftersom jag rider med hans fodervärd Elin.
RONDA Samma dag som ridlägret med Fille slutade började terminen. Då fick jag Ronda. Ettt litet, brunt d-ponny sto med mycket humör. Hon var väldigt sur i boxen och speciellt när man sadlade. Men jaa, jag fastnade för henne första gången jag red henne. Hon var ganska kort i steget men härlig att rida. Henne red jag mycket och hoppa Pay and Jumper med. 2011 fick jag henne på ett ridläger och det var så himla härligt! Jag lärde mig att rida henne på rätt sätt och allt funkade super. Hon lärde mig att verkligen rida hela tiden och att lita på sin häst. Men hon började tröttna på ridskolelivet och såldes till Sara Bjerkliden. Hon står fortfarande på Säva och har det bra!
GOLDEN SUNDOWNER 2012 fick jag rida ridlärarens ponny Sanni på ett ridläger. Det var något helt annat än att rida ridskolehästarna. Hon var väldigt mycket häst att rida och ÄLSKADE att hoppa! I dressyren kunde hon vara riktigt fin men hon ville inte riktigt. I hoppningen rusade hon på och hoppade stort! Något hon älskade var terrängen. Hon hoppade allt och hade öronen framåt hela tiden. Säva funderade på att köpa henne men gjorde inte det. Så hon såldes upp till Norrland och jag saknar henne. Hon var hela 16 år men det märktes inte ;)
ARLETTA´ Jag red henne lite men kunde inte göra det så mycket eftersom hon hade fodervärden Klara. Men jag tog varje chans haha! Vi var med på en klubbtävling och kom delad 3:a i 80cm. Hon var galet pigg på framridningen men hoppade så grymt bra! Sen hoppade jag henne på en Pay and Jump. Haha jag ramlade av på framhoppningen och sadeln gled runt. Men, men... Sen fick jag höra att Klara skulle åka till Australien. och även fast jag tycker mycket om Klara så blev jag glad. Jag kunde rida Arletta! Men efter sommaren blev hon halt och jag fick höra att hon skulle få en fodervärd. Det kändes snopet och jag började rida Fiffi lite på hoppspecialen. Hon blev frisk och skulle sättas igång. Fodervärden blev det inget av och äntligen skulle jag få rida min favvo! Och där är vi nu. Jag rider Arletta 2 ggr i veckan och tävlar henne. :)

Min dag

Gick i skolan såklart och slutade 13.50. Sen åkte jag hem. Vi har inga mer läxor så chill eftermiddag. Sen gjorde jag pasta och köttfärssås till middag. Nu sitter jag och kollar på Pirats of the Caribean-at the worlds end. Den är braaa. 


Imorn är det ingen friidrott så det blir en lugn dag imorn med. 


Bussen

Nu är jag på väg hem. Slutade 13.50. Ikväll ska jag nog inte göra så mycket. Kanske kolla något på TV 



2 pass

Vi hade håltimme på franskan så jag slutade alltså halv 3. Skönt! Så jag åkte tidigare till stallet. Min lillasyster skulle inte rida idag så jag passade på att rida igen istället för henne. Hon skulle ha haft Arletta (för första gången) så jag tog henne också. Vi hade en stafett med 2 lag. Jag, Elin (Adonis) och Hanna (fille). Först skulle man hoppa ett litet kryss, rida slalom mellan en massa koner, stanna och göra "muggen" och sedan rida tillbaka så fort som möjligt. Haha det gick bra och Arletta tyckte att det var väldigt kul! Hon snurrade runt innan hon fick börja och när vi skulle galoppera tillbaka så gick det vääääldigt fort! Haha så söt ❤ 

Sen red jag henne i min vanliga grupp 18.00. Vi red "muffinsformen". Mycket volter åt olika håll. Det var inte våran bästa lektion och jag fick kämpa rejält. Hon spände och gick emot och ville inte alls. Men Lollo fick mig att jobba som tusan haha! Och Arletta blev sur som tusan och slängde runt. Men ibland fick vi en bra känsla och en rätt bra form. I vänstergaloppen är hon svag så efter 5 språng byter hon antingen till korsgalopp eller helt till höger galopp. 
Men sen var hon så himla söt och gullig i boxen 😘 















Min dag

Som sagt har den varit bra! Vi gick och åt lunch på ett mongolisk ställe med buffé. Suuuupergott verkligen! Man valde vad man ville ha och sedan fick man det wookat. Till efterrätt var det frukt och glass. 

Sen gick vi till teatern Rival och kollade på Rainman. Den handlar kort sagt om en man (Charlie) vars pappa dör och sedan upptäcker han att han har en bror med autism (Raymond). När Charlie var liten trodde han att han hade en låssaskompis som hette Rainman men det visade sig att det var hans bror. 
Sen händer det en massa saker. De åker till Las Vegas och vinner pengar och har det rätt bra. Tills doktorn vill att Raymond ska tillbaka till sjukhuset. 

Det var iaf en riktigt bra föreställning! Robert Gustafsson spelade Raymond och han är ju fantastiskt duktig! 

Efter teatern gick vi till centralen och åkte tåg hem. Btw så var Sofia och Jossan helt hyper idag haha! Och när vi åt mat var Sofia och Rickard helt knasiga! Och juste! Vi träffade Samir från paradise hotel på centralen i Sthlm! 

Imorn är det skola och ridning. Sista gången innan jul. Godnatt! ❤ 








Olof Palmes grav

Är vid kyrkogården där Olof Palme begravdes. Snart ska vi äta lunch. Men restaurangen öppnar inte förns 13.00



Härlig dag

Min dag har varit toppen! Jag åkte till Säva kl 2 för att fixa inför julshowen som vi i USS ordnar varje år. Så fick vi reda på att vi behövde fodra, ge mediciner och släppa in alla hästarna. Haha så vi fick jobba rejält då. 

Julshowen då. Jag sprang typ överallt och fixade och höll på. Först fick vi inte igång musiken men det löste sig. Cannon var superduktig som pegasus. Smurfteatern gick bra och även shettiskadriljen. Fast Qulan ville inte galoppera haha! Ridcentrets käpphästnummer var väldigt rolig! Shettishoppningen var lite rörig men alla var jätteduktiga. Sen så var det himla kul när vi gjorde samma sak fast blundade... Lite krångligt men vääääldigt roligt! Elin och Mille gjorde en köruppvisning. Sen kom tomten med priser. Polo/Rudolf blev lite taggad och bockade haha. Moa blev årets skötare på Pepsi och Wakinya blev stallbästis. 

Sen var jag på julbord i cafeterian. Det var gott och mysigt. Jag blev årets stallkompis. Yey! För att jag alltid säger hej och är snäll i stallet. 

Sen åkte jag hem till mina grannar och var där ett tag. Tidigare hade de gjort polkagrisar. Mums! Nu är jag hemma iaf. Ska snart duscha. Imorgon åker jag till Sthlm med konfan. Vi äter lunch och kollar på en föreställning och lite sånt. 
Hörs! 





Vild lillasyrra man har då... 😉

Ridningen

Det var typ en blandning mellan markarbete och bana. Angelica var borta så vi red för en tränare som heter Louise. Arletta kändes lite konstig. Eller asså hon var jättetrippig, slängde med huvudet och skrapade med hoven när vi stod stilla. Men hoppa gjorde hon iaf fast vi kom inte riktigt så bra in på hindrena. Först travhoppade vi lite. sen hoppade vi en liten bana på 5 språng. Det kändes hyfsat bra men hon blev kort. 






Lucia

Vi hade lucia/pyssel/mysdag idag. Vi började kl. 8.00 och fikade lite. Sen gick vi och kollade på Luciatåg i gympasalen. Efter det gick vi tillbaka till klassrummet och hade "spelhåla". Jag, Hanna och Elsa spelade poker haha! Sen var det lunch. Ingen god mat så vi gick till Coop och köpte mackor och lite sånt haha! Efter lunchen var det film. Vi kollade på halva Bitchkram o sen gick vi och bakade pepparkakor. Smaskigt! Nu är jag hemma hos Elsa. Vi ska snart äta lite och sen åker vi till stallet. Tror att det blir markarbete 😊 





Stan

Hade kort dag idag så jag åkte till stan efter skolan med Elsa (www.elsarehnstrom.blogg.se). Vi handlade mest julklappar. Först åt vi på Softy och sen gick vi runt på lite olika ställen. Jag hittade julklappar åt pappa, mamma o syrran. Sen köpte jag en varm choklad på Espresso House och Elsa köpte en Loka. När vi åkte hem var det mörkt och jag behövde cykla på grusvägen... Mörkt, blåsigt och lerigt var det. Så jag gick mest. Som tur var kikade jag med en rolig kompis så det gjorde inte så mycket haha! 

Imorn är det fredag vilket betyder hoppträning. Vet inte om det är markarbete eller bana. Dessutom har vi pysseldag. Så jag börjar 8.00 o slutar 14.00. Yey! Ska bli sköööönt!  
Hoppas att ni har haft en bra dag! 



KM-bilder












Min dag

Min dag har varit skön! På matten ritade vi mest och så skulle min lärare på lucia så vi fick sluta halv 3. Sköööönt! Så jag drog hem och det var ett rätt fint väder. Sen var det andra delen av KM. Jag hoppade runt 1.90 i stillastående längd och vann 400m. Så sammanlagt kom jag på en delad första plats! Men det fanns bara en pokal så jag får min nästa vecka. Bilder kommer snart! 
 

Hej

Har ju inte bloggat på några dagar men tänkte göra det nu. Igår var det ridning som sagt. Vi red skänkelvikning och parallellslalom som är en WE/dressyr-övning. Arletta kändes väl sådär. Jag red inte alltid 100% och hon var inte alltid 100% med heller. Men men.. Hon var lite dum och fjantig när jag gick på henne och ville att hon skulle jobba. Men Lollo gav mig tips och det löste sig faktiskt! Skänkelvikningarna gick rätt bra. Hon har lätt för att flytta men jag åker över lite fel i sadeln. Parallellslalomen gick super! I skritten och traven var hon så fin! Väntade på mig och kändes mjuk och vändbar. Sedan provade vi även i galopp och det var väldigt svårt. Man måste ju byta galopp i mellan och det är tight. Men det gick så himla bra! Vid nån så bytte hon inte utan tappade galoppen men vid nästan alla gick det bra! Stolt över henne!
Såg denna enormt charmiga bilden på Facebook. Ger också en hyllning till Nelson Mandela! R.I.P ✌

Idag

Idag är jag hos mina kusiner i Stockholm. Vi åt mat o fika och nu gör vi julkorv. Min lilla kusin Simon ramlade och slog i huvudet. Det blödde rätt mycket så han åkte till närakuten. Vi stannar nog här och äter middag också. Imorn blir det en rätt chill dag med dressyrträning på Arletta. Hej då! 🍤

Hon är bra snygg asså

Nu menar jag ju ingen människa haha som ni kke fattar utan min fina ponnyskrutt. Kolla så snygg hon är! Döööör! 😍
Jennys mamma har fotat

Dagen

Idag gick jag upp tidigt och åkte till stallet. Min syrra red igen i lördagshoppspecialen på Jordi. De var jätteduktiga! Hoppade bana på 65-70cm. Det var ju inte länge sedan han inte ens kunde hoppa alls. Och lilla shettisen Pepsi är ju underbar! Hoppar också bana på 70cm. Så söt! Sen hade vi möte och planerade julshowen som är på lördag. Det kommer bli livat... Haha men superkul! Nu har jag varit på liqusini och syrran köpte lite saker. Mamma, pappa o hon är och handlar och jag sitter i bilen. Haha mysigt med en filt. Resten av dan kommer jag bara ta det lugnt. Hoppas ni har haft en bra dag ❤

Duktig ponny!

Ja idag har det snöat och blåst och varit allmänt uschigt. Kallt var det också! Efter skolan åkte jag till Elsa och va hos henne en stund innan vi åkte till stallet. Det var svinkallt och man blåste typ av vägen upp till ridhuset. Arletta har blivit rakad idag och de har även klippt hennes man. Så nu är hon fin! Iaf så var hon väldigt på tårna! När jag red fram var hon väldigt pigg men det brukar hon vara. Sen stannade hon och backade och snurrade och bockade och sparkade och höll på... Knäppishäst! Men hon är ju så söt! I 80cm hoppade jag en halv runda. Vi fick ett stopp men annars var hon fin. Lyssnade bra men lite problem med galoppen. I 90cm gick det sjukt bra! Hon var pigg men väldigt lydig. Felfritt blev det! Hon kändes väldigt bra. Vågade hoppa av stort och ta ut sprången. Så jag är väldigt böjd med min dag! Hörs imorn! :)

Matteprov

Har precis haft B-delen på matteprovet. Det gick bra! Jag är riktigt nöjd verkligen! Hoppas bara att jag har tänkt rätt haha. Det har snöat och blåst hela dan. Det riktigt yr omkring. Usch! Dessutom är det kallt. Om det inte slutar snöa och blåsa blir det en livad framridning ikväll... Haha får hålla i mig bäst jag kan. Elsa får också en vääääldigt livad framridning med Zvante som kommer hoppa och skutta och var helt knasig. Han e tillochmed knasigare än Arletta haha! Men skriver mer sen.

Uppdatering

Har inte haft så mycket att skriva om men men. I onsdags var det KM. Jag hoppade 1.25m i höjden o kulan vet jag inte. Nästa vecka är det stillastående längd och 400m. Idag är det iaf PoJ. Jag och Arletta hoppar 80-90cm. Hörs sen!

Dagen

Hade NO prov idag och det kändes rätt bra. Fast matteprovet igår gick sääääämst! Annars har det varit en bra dag. På franskan satt vi i pratade mest haha! Och Martin o vide kastade mössor som vanligt. Nu har jag cyklat hem i mörkret och ätit en korv. Snart ska jag åka för idag är det KM. :)
Haha finaste (?) Arletta

Snart franska

Back to work

Ja nu är jag frisk och tillbaka i skolan. Red barbacka på dressyren idag vilket gick väldigt bra på det hela taget. Först var Arletta väldigt pigg men det blev bättre. Hennes steg är mjuk och fint så inga problem där. Tyvärr är hennes galopp lite skumpig men det är inte så farligt. Vi red öppnor längs långsidorna och det värsta där var att se till att hon inte går i skänkelvikning. I höger galoppen kändes hon riktigt fin! Men vänster blev bara pannkaka. Hon gjorde känguruhopp och studsade runt. När jag tryckte med skänkeln så bytte hon galopp eller bytte till korsgalopp. Och så skuttade hon runt så jag fick bryta av och börja om en massa gånger. Men hon kändes med på noterna för det mesta. På fredag är det PoJ! Hoppar troligen 80-90.

elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0