Fiffi & Tequila

Red dressyr på Fiffi i måndags, en hel vecka sedan nu men jag har inte riktigt haft något bloggsug. Hon var iaf riktigt fin! Vi red på volterna och jobbade med öppna och sluta på små volter. Sedan red vi även lite bakdelsvändningar. 
Hon var lite låst i vänstersidan och då gled bogen ut i högervarvet och ställningen åt vänster var inte helt hundra. Men efter lite kämpande släppte det och funkade bra. 
 
Tequila gick markarbete. På ena långsidan var det 2 sockerbitshinder uppställda där man först skulle trava över första, sakta av till skritt och sedan trava ut över nästa "hinder". Sedan gjorde vi från galopp till trav och galopp till skritt. 
Hon var ganska stark och blev pigg i mellanåt så avbrotten kunde varit bättre. Jag kände inte heller att jag red helt hundra så nästa veckan blir nog helt klart en förbättring. 
På slutet red vi snett igenom över en bom, avbrott till trav ny galopp, sockerbitshinder och samma i andra varvet. Nu mot slutet började övergångarna bli bättre men jag måste jobba med att hon ligger kvar och väntar på mig lite mer. I nuläget blir hon så taggad att hon ibland inte riktigt lyssnar på lilla mig. 
Jaja nästa vecka blir det bana. 
 
Sedan har jag också hunnit borsta och mysa lite med Snowy. Hon ser bra ut. Dock ska hon vila ett tag till eftersom hon varit halt så länge. Men snart ska hon börja skrittas igen. Gissa om hon kommer va pigg! Får hoppas att jag inte ramlar av bara haha! 
 
Arletta har också fått en massa mys och pussar. Får inte glömma bort lill-prinsessan. 
 
Mina hjärtan <3

Segt

Seg dag idag. Börjar 8.30 o slutar 16.00. Bättre tider kan man ju ha på en fredag... Idag är det första musikprofilen iaf. 
Efter skolan åker jag t stallet. 
Imorn är det nog en rätt lugn dag fast jag tror att jag ska springa en sväng. 



Kall morgon

Det är kaaaallt nu på morgonen. Brrrr. Hoppas att solen kommer och det blir varmare längre fram på dagen. Idag slutar jag iaf 14.30 så lite tidigare än vanligt. 

Fiffi var superfin igår. Vi red bakdelsvändningar och lite sluta på volt och längs spåret. Hon var lite låst i vänstersidan men det släppte och hon blev 👌👌 




Piano

Sitter o spelar lite. Har varit ute och fixat i trädgården tidigare och snart blir det lunch. Morfar är också här :)




Tequila

Hoppade terräng på Tequila idag. Hon är ett svart storhäst sto med rätt mycket humör. Hon var fin både på framridningen o avtravningen. Dock är ju hennes galopp helt konstig... Vet inte hur jag ska beskriva det men skum är den iaf. 
Vi hoppade bl.a. Trappan, soffan o ett par stockar. Hon var väldigt pigg och lite studsig men det gick bra. 

På soffan hade hon tydligen slagit i eller nåt i somras så hon stannade där en gång och var lite fjantig men annars funkade allt bra. 




Dressyr

Arletta hade tydligen blivit dubbelbokad på något sett så jag red Fiffi istället. Kul att rida dressyr på henne igen eftersom det var så länge sedan. Hon var lite ovillig i början men sedan släppte det och oj så fin hon blev! 
Bra takt (hon blir lätt kort och pigg) och fin form. 

Vi red skänkelvikning från medellinjen och mycket galoppjobb på volterna. Jag är iaf supernöjd och ska rida henne ett tag till 





Fotat har grymma Sofie Wimark

www.sofiewimarks.blogg.se

Lite sovmorgon

Idag har jag lite sovmorgon och börjar 09:30. Lång dag idag. Slutar 15:50. Sedan blir det friidrottsträning ikväll kl. 18


Fina lilla Fiffi 

Första skoldagen

Var rätt lugnt. Vi fick en massa info och sånt innan lunch. Efter lunch gick vi till giraffparken och gjorde en massa lekar typ. 
Sedan åkte jag o ett par kompisar ner på stan en stund.

Imorn kommer ett inlägg om dressyren idag. 



Back to school

Orkar verkligen inte börja skolan! 😁 Dock var jag ganska pigg imorse men ändå. Idag ska vi väll mest snacka och sedan åker jag till stallet och dressyrar lite med Arletta 



Häst uppdatering

Tänkte skriva lite igen om hur allt kommer bli med hästarna nu. 

Arletta som jag red hela förra året har fått en fodervärd så jag ska inte hoppa henne längre. Dock kommer jag fortsätta rida dressyr på henne. 

Istället ska jag rida o forhoppningsvis tävla Snowy Dream. Men nu är hon halt. 

Fram tills hon sätts igång ska jag rida lite olika tror jag. Kanske Armani eller Fiffi. 

Igår hoppade jag Fiffi iaf. Vi hoppade en bana med ett par linjer, en på böjt spår och en på rakt.
Det var ju ett tag sen jag red Fiffi och det kändes som att hennes hals var jättelång haha. 
Men det gick bra. Några stopp men det gör inte så mycket. Jag hade kunnat rida bättre men jag börjar hitta knapparna igen iaf :) 



7,5 hg öring


Måste säga att jag är bra ^^

Mycket ridning

Red idag också tillsammans med Elsa. Det blev dressyr på Snow. Han gick innan och var väldigt trött när jag började. Jag behövde verkligen jobba för att få fram honom. 
Dessutom var han okoncentrerad o ville inte alls va med. 
Till slut blev han iaf rätt fin och fick en bra jämnt tempo och fin form. 



Syterglaciären


Fint var det innan åskan kom

Bästa tjejen

Red dressyr på rundbanan med Arletta. Mycket öppna o sluta. Fler bilder kommer




Flai

I fredags var det första hoppspecialen för terminen. Jag ska ju börja rida Snowy men hon är halt... 
Först stod det att jag skulle ha Darky hahah men det gick ju inte. Sedan blev det Zulle och till sist Flai. 
Flai är iaf en brun connemara, 5 år gammal. Hon kan inte så mycket i hoppningen och är lite vinglig osv. 

Vi galopperade över galoppbommar. Det gick bra. Hon kom in rätt oftast och gjorde hon inte det då löste hon det själv. Sedan galopperade vi över 2 upphöjda galoppbommar på andra långsidan. Det funkade också bra men hon var lite vinglig i mellan. 

Hon har också lättare för vänster galopp än höger. Sedan hoppade vi några små kryss. 

Flai är en riktigt trevlig liten ponny som kommer bli jättefin när hon blir äldre. 






Vi är dåliga på att prata i telefon


Trodde vi iaf haha

Yolo






Vindelfjällen

Jag har under den senaste veckan varit uppe i vindelfjällen och fjällvandrat. Vi började i Ammarnäs. Sedan gick vi till stugorna Serve, tärnasjö och Syter. Vid syterstugan stannade vi 2 nätter och andra dagen gick vi upp till glaciären på Sytertoppen. 
När vi var där uppe började det åska mellan bergen och hagla och regna så vi typ sprang ner haha. 
Jag skriver lite mer om de olika stugorna i andra inlägg och det kommer också bilder från min kamera när jag laddat över dem till datorn :)






elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0