Bussen

Sitter på bussen på väg till stallet nu. Ska förmodligen byta med Elin och rida Fille idag. Ska bli jättekul! Både att få rida en annan häst eftersom jag bara ridit Arletta nu och det var länge sedan jag red honom :) 





😘



Börjar sakna min bebis nu. Tur att det är måndag imorn ❤😉

Ja nu är det snart slut







Har varit i fjällen, Grövelsjön på sportlovet och åkt längdskidor och slalom. Underbar vecka verkligen! Nu kollar jag på mello och myser 

...

Ska berätta om hoppträningen igår sen men annars kommer bloggen gå på lite halvfart under lovet. Kommer ha mycket att göra men jag kommer blogga när jag hinner 😉

Alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag till er alla! ❤ Jag är siiiiiingel och ska liksom Jenny fira kvällen i stallet med alla hästar och underbara vänner och sedan med familjen. Jag hoppas att ni också får en jättebra dag med mycket kärlek ❤





Allt rullar på

Har haft lite prov o läxor och sånt annars är skolan rätt lugn. Vi åt baguetter och ost på franskan. Mmm... Uteritten i söndags var rätt blöt men rolig! 
Dressyren gick rätt dåligt. Hon får vissa steg i alla gångarter när hon verkligen slappnar av och börjar söka sig neråt men mest sprang hon med huvudet i luften. Galoppen var hemsk... Usch nej orkar inte ens berätta men den ska vi jobba så otroligt mycket på iaf! 




Skolaaaaa

Nu har vi lunch och sen franska. Elsa och jag känner oss lite forever alone när varken Hanna eller Kathana är här haha. Nejdå. Nu ska vi gå 

Brr

Bättre väder hade inte varit fel... Regn och blåst och så ska vi rida ut och allt. Men skit samma. Det går nog bra ändå. Fast vi får hålla oss till vägarna där det är lite torrare 



Melodifestivalen

Är det bara jag som kollar på det? Haha! Men jag och Elsa sitter här och kritiserar här via kik 😂 



Foto: Mia



Mina finaste ❤

Hoppning

Idag var det bana med titthinder. Vi hoppade fram på ett helt vanligt räcke först och sen på en oxer med röda sockerbitar under. 
Kändes bra men Arletta var väldigt taggad haha! Banan gick iaf så här: först räcket, snett igen på ett helt vitt plank, hela runt och så snett igenom på en bred vattenmatta, långsida upp på oxern och sist sne linje på en mur. 
Första varvet var typ 70 och andra 80. Arletta hoppade allt utan att tveka men hon är så viktkänslig så det blev fel galopp på en del ställen. Men det gör inget. Det är så himla positivt att hon nu hoppar i nästan alla lägen trots titthinder och fel avstånd. Riktigt nöjd! 

Imorn ska jag köpa byxor o lite sånt och på söndag rider jag ut. Det blir nog mest skritt eftersom det är så isigt. 



Lavjoo




Är så glad att jag har er 😉😘 

Busshåååållsplatsen


Brrrr...

Dagen

Idag var det en ganska bra dag ändå. Hade NO, SO, lunch, gympa, engelska, matteprov och franska. På gympan kollade vi på en film om allemansrätten och så fick vi en inlämningsuppgift om friluftsliv. 
Matteprovet gick bra. Vi hade del A igår och del B idag. Fick alla rätt på första delen! Yeeey! :D andra delens idag då kändes också bra. 

Imorn är det torsdag och alltså sovmorgon. Mys! Kort dag och sen hem och plugga... 2 prov nästa vecka...


Finaste mysponnyn❤



Palla regn


Det bara regnar och nu blir det sån här äckel snöslaskskit...

Mot skolan

Nu är jag påväg till skolan. Ikväll är det dressyr. Det var ett tag sen eftersom det var PoJ förra veckan så jag är riktigt taggad! 



Hästar+ryttare i allsvenskan

Japp här kommer inlägget om alla från Säva :)

Elsa Rehnström och Rovalds Zantique


Elsa är en av mina bästa vänner. En väldigt rolig och snäll person. 
Hon ska rida Zvante i allsvenskan. Han är en svart connemara som kan vara riktigt seg och lat. Men på tävling, Pay and Jump och såklart på terrängbanan blir han sjukt pigg och gör sina "delfinskutt". Haha ett riktigt grymt ekipage! 

Elin Jonsson och Finest Fable


Elin är en snäll och rolig tjej. Hon kan vara lite blyg men när man känner henne är hon riktigt rolig! 
Hon ska rida Finest Fable eller Fille som han kallas. Fille är ibland pigg och stark och ibland seg. Han har inte världens bästa hoppteknik men han kan hoppa högt! Han är fin i dressyren också.

Jenny Zettergren och Munsboro Loyd



Jenny är också en av mina allra bästa vänner. Hon är otroligt snäll person med världens sämsta humor haha, och hon finns alltid där om man behöver prata. Hon är fodervärd på ponnyn Wakinya men i allsvenskan ska hon rida Loyd. Han är en connemaraskimmel från stallet Munsboro på Irland. Ibland är han pigg ibland mindre pigg men han hoppar bra. 

Felicia Olsson och Snow




Felicia är en knäpp tjej haha som alltid har något på gång. Hon är rolig men ändå lätt att prata med. 
Hästen hon ska rida är Snow. Han är en c-ponny valack som är lika knäpp som hon. Han är väldigt pigg och bockar ganska mycket. Men också han kan hoppa riktigt bra.

Moa Hedeland och Pepsi af Friheten


Moa är kompis med min lillasyrra. Hon är rolig och snäll och alltid glad. I allsvenskan rider hon Pepsi. En svart shettis som är pigg och glad. Moa rider henne sjukt bra och de är grymma tillsammans.

Josefin Jonsson och Robin Hood




Josse är en av dem snällaste människor jag känner. Hon kan också vara riktigt rolig och man vet ibland inte om hon skämtar eller inte. Hon är fodervärd på Robin som hon ska tävla i allsvenskan. Robin är en fin liten c-ponny med en rätt kort galopp hihi. Han är ibland pigg och ibland seg men han är otroligt duktig på att hoppa! De är väldigt duktiga i omhoppningar och de blev DM mästare 2013. 

Jacob Johansson och Bazze


De är det enda privatekipaget från Säva i år. Jacob är en rolig och cool kille. Han går i min syrras klass och han rider jättebra! Jag vet inte så mycket om Bazze mer än att han är väldigt bra på att hoppa och en riktigt fin ponny! 

Matilda Lööf och Fustina Linn


Japp det här är min syrra. Hon är väldigt snäll och rolig men kan vara riktigt irriterande när hon vill. Hon ska rida Stina i allsvenskan. En snart 17-årig, svart shettis som är otroligt pigg! Hon är duktig på att hoppa men ofta springer hon så mycket att det kan vara svårt att styra och bromsa. 

Och så jag och Arletta då :) 


Det var alla :D

Hoppning

Igår red vi ett riktigt hårdkörarpass... Jag blev helt slut haha! 
Vi red mycket över bommar på en kantig åttvolt och hoppade två räcken och en oxer. Arletta var pigg men hoppade finfint. I mitten var det ett liten upphöjd bom som vi skulle byta galopp över. Svårare än man kan tro faktiskt. Men jag är jättenöjd med hennes galopp! Den var längre och mer taktfast. 

Sen hoppade vi på räckena o oxern som på slutet låg på kanske 85-90cm. Vi kom lite fel ett par gånger men hon hoppade ändå.

Idag ska jag till stan o köpa skidor. Sedan ska jag till Säva på USS årsmöte. 






elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0