Olika typer av häst

som rubriken säger hade vi olika typer av häst igår. Då red vi fram på våra vanliga hästar (Arletta för mig alltså) och så red vi dem en kvart. Sedan hade Lollo bestämt en annan häst som vi skulle rida sedan. Jag fick rida Robin. Felicia fick rida Arletta. Jag är väl hyfsat nöjd med Arletta. Hon var rätt så "ormig" och ville gå med huvudet i himlen istället för att jobba neråt. Robin var iaf superrolig att rida. Han var mycket lättare än Arletta att få på tygeln och att trampa under sig men han var OTROLIGT seg. Mycket jobb med benen haha! Skänkelvikningarna gick inte så jättebra. Han saktade av till skritt och tvärade inte ordentligt. Men på volterna och bågarna längs långsidan gick han riktigt bra! Galoppen var också toppen. Bilder från tävlingen i söndags kommer någon gång under nästa vecka. Vi har ledigt från skolan resten av den här veckan och jag har fullt upp då. Jag ska på konfaläger på Gotland :)
Söta lilla Robban

Äntligen inne

Arletta var lite stressad men det gick bra. Zvante var hemsk som vanligt men tillslut gick han in med linor iaf. Så nu en timme senare är vi påväg. Nu kör vi! 



Here we go


Startnummer 17 i förklassen 👍 
HEJA OSS

Dressyr

I måndags var Lollo borta så vi hade Angelica som vi hoppar för. Först red jag igen i Matildas grupp och då hoppade vi lite inför terräng. En spets och sockerbitar utan hinderstöd och lite sånt. Arletta var taggad men det gick bra. Hon brukar vara väldigt tittig men hon hoppade allt utan att tveka. Duktig tjej! Dressyren sen då. Den gick jättebra! Vi red ute och det var riktigt varmt. Vi red en "bana". Vid C gjorde man ett avbrott till gångarten under (i skritten var den till halt), sedan red man en båge på långsidan in till medellinjen, vid A gjorde man en 15m volt och på sista långsidan red man innanför spåret och raktriktade. Skritten gick bra och traven också men hon var lite seg och trampade inte på ordentligt. Vänster varvet är alltid bättre för hon biter sig fast i högersidan... Galoppen var super i vänster varv! Riktigt fin form och ett lagom, jämnt tempo. Svettig blev hon också hihi!Hon gick i en fin, rätt stadig form nästan hela tiden och det är riktigt skönt att det har börjat släppa. Många guldstjärnor till Arletta idag <3 På söndag är förresten första omgången i Allsvenskan div. III på Håbo. Kom gärna och titta o heja på Säfvas lag! Vi har 2 lag med och ett par stycken i förklasserna också.

Lite som hänt

Arletta fick en spark och blev halt... Sedan fick hon ett sår på bogen och någon sorts "böld" under frambenet. Så hon vilade ca 2 veckor. På dressyren red jag då Snow. En c-ponny valack som är rätt ung och kan nästan ingenting. Särskilt inte galoppfattningar... Men han var riktigt rolig att rida. Felicia Olsson ska rida honom i allsvenskan i år :) Vi red volter längs ena långsidan och på den andra ryggade vi slalom. Det gick ändå över förväntan. Han var fin och rund i volterna och ryggade bra. På hoppspecialen red jag Wakinya. Det är andra gången jag rider henne och hon var mycket finare än jag kom ihåg! I skritten och traven gick hon fint och stadigt på tygeln utan att bli hängig. Vi red fram ute och galopperade fram på rundbanan. Jag kan ju inte precis säga att hon gick så fint i galoppen haha... Vi hoppade bana. Man började på en oxer längs ena långsidan, sedan snett igenom på ett räcke, linje på andra lånsidan med räcke till trippel, sedan snett igenom igen på ett räcke vidare till räcket i linjen. Jag hoppade 2 låga rundor som låg på ca 70-80cm. Första rundan fick vi ett stopp på andra räcket. Andra rundan gick hon på 4 språng i linjen istället för 5. Det var jag inte alls beredd på så jag hamnade på halsen men jag ramlade inte av iaf haha. Som tur var är Arletta frisk nu och i måndags red vi LA:1 programmet. Hon var väääldigt pigg eftersom hon hade stått. Hon var ändå rätt fin och programmet gick hyfsat bra. Galoppvolterna gick heeeeeemskt. Hon har i vanliga fall svårt för dem, hon byter till kors. I LA var det 10m volter i galopp och ni kan ju gissa hur det gick... Vi fick iaf en 8 på ryggningen och den förvända galoppen! :D
http://savaridcenter.se/wp-content/uploads/2013/09/20130928-1312281-300x272.jpg

Vet att det var länge sen

Hanna sitter just nu och dricker en massa vatten. Om hon dör är det inte mitt fel...;) 
Arletta blev sparkad och blev halt men nu är hon äntligen igång! Uppdaterar er mer senare :) 





elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0