Öland

Jag o Elsa är på Öland o praoar just nu. Vi ska jobba på ringmärkningsstationen i 2 veckor. Så det blir nog lite lugnt här tills vi är tillbaks. 
Idag ringmärktes bla blåmesar, kungsfåglar och en gröngöling. 






I miss her

 
Min bästa vän. Jag älskar dig <3
 
 
 
 
 

Blåst

Blåste nästan bort idag. När man gick mellan lektionerna blev håret ett enda fågelbo haha. Det visade sig att vi hade håltimme på mentorstiden och idrotten så alla drog hem förutom jag som har franska. Suck. 

Iaf så skrittade jag Snowy 40 min i ridhuset. Blåste nästan bort på vägen upp. Hon fick jobba med ställning, böjning och rakriktning på rakt spår. Bytte varv ganska mycket också så hennes ben blev lika belastade. 

Fiffi var lite springig. Hon ville inte alls ta stöd och sprang bara på istället för att jobba med bakbenen. Även här var det rakriktning och spårning som gällde. Hyfsat gick det väll ändå tycker jag. 



Skritt skritt

Skrittade ut med Matilda o Zvante igår. Syrran va snäll och följde med o fotade lite så kommer lägga upp lite av de bilderna sen. 
Idag ska Snowy skrittas 40min också men som vädret ser ut just nu blir det nog inomhus. 


Helg

I fredags skrittade jag och Elin ut en sväng. Väldigt mysigt. Sedan var det markarbete på Tequila. Hon var väldigt pigg men högergaloppen var faktiskt bra idag! 
Vi hoppade övningar med snett igenom. Dock är vänstergaloppen fortfarande fruktansvärd och då blir det lite svårt att jobba henne ordentligt. 
Sen blev hon så sur när jag kommer åt henne så då stannade lite. Men det vart bättre mot slutet. 

Igår var Emilia hos oss (syrrans kompis) och sov över till idag. De körde "varm bucket challenge" och hällde en massa vatten över sig. Knasbollar. 
Jag var också ute och fotade med mitt nya objektiv som kom igår. Whiiiiie! Lägger upp lite bilder så fort jag laddat över de till datorn. 






Bild Tequila igår






Foto: www.ridkompisar.blogg.se

(Hoppas det var okej att jag lånade bilderna)  

Brrrr

Asså det här vädret är ju konstigt. Jättekallt på mornarna och varmt på eftermiddagarna. Jag cyklar typ till bussen med vantar och hem utan jacka. 

Idag är det iaf torsdag vilket betyder att jag inte rider Snowy men spelar piano. NO prov är det också och engelska läxförhör. 



Pay and Jump

Var första Pay and jumpen på Tequila idag. 
I första klassen var galoppen hemsk. Asså verkligen hemsk. Sprången blev bra men usch för resten. Vi fick också ett stopp på 5:an som var andra hindret i en linje. 
Hyfsat nöjd ändå. Hon var väldigt pigg och förhållningarna gick inte igenom helt som jag ville. 

I andra klassen kändes det mycket mycket bättre. Hon var lite mer genomkörd och hade lugnat ner sig en del. Sprången på banan kändes bra. Runda och fina och bra avstånd. 
Och galoppen var BRA. Den var jämn och taktmässig och inte alls så konstig som den brukar vara. Dessutom slutade hon springa upp med huvudet och fick bakbenen mer under sig. Dock var det ibland lite högt tempo men galoppen var grym så jag är väldigt nöjd! 


Film kommer :)

Snowy o Fiffi

Snowy skrittades ut med Elin och Phillippa. Crazy horse. Pigg o tittig är det minsta man kan säga. Mysig tur var det iaf. 

Fiffi var inte på humör idag. Hon ville inte ta stöd alls i handen. Hon böjde in nacken, låste sig och sprang. Sedan är hon väldigt ojämnt musklad och det märks när hon är på det här humöret. 

Efter en massa kämpande blev det iaf bättre men nöjd är jag inte. Vi kan bättre. 



Påväg till skolan

Sitter på bussen nu. Idag har jag en liten sovmorgon och börjar 09.30. Sedan slutar jag 15.30. Efter skolan åker jag till stallet och rider en sväng med Elin 


Okej bjuder på denna. Herrejävlar... Jenny o jag för en väldans massa år sedan 

Planering veckan

Här kommer en liten grovplanering på vad jag ska göra under veckan. Ska ju såklart gå i skolan också. Kommer för tillfället inte på något mer än det här iaf. 
 
Måndag 
Ska först skritta ut Snowy och sedan rida dressyr på Fiffi. Kommer försöka hinna med och plugga lite på kvällen också.
 
Tisdag 
Plugga, plugga, plugga. Slutar tidigt så åker direkt hem. Har Kemiprov på torsdag.
 
Onsdag 
Skrittar ut Snowy och sedan är det Pay and Jump. Blir förmodligen 90+100cm med Tequila. Om ni är i närheten får ni gärna komma och fota. Det uppskattas! 
 
Torsdag 
Slutar tidigt. Sedan blir det nog en rätt lugn eftermiddag och har piano vid 17.50. 
 
Fredag
Slutar sent i skolan. Blä. Sedan skrittar jag ut Snowy innan hoppspecialen men Tequila. Bana är det. 
 
Lördag
Skrittar ut Snowy
 
Söndag
Skrittar ut Snowy
 
 Gammal bild på mig och Snowy på terrängbanan
 

Dimma o blött

Så ser min morgon ut. Idag går jag 08.30 till 13.50. Sedan åker jag direkt till stallet och skrittar Snowy med Sofie o Cannon. Efter det åker jag hem igen och så spelar jag piano 17.50. Hektisk dag men rolig. 



Skritt igen

Skrittade ut på Snowy igår igen med Elsa-Cannon, Elin-Fille o Matilda-Zvante.

Vi red mest på banvallen. Ibland så stannade de för ingen ville gå först haha. Mysig tur iaf.







Kort uteritt

Eftersom Snowy är under igångsättning skrittade jag bara ut i 20 min tsm med Maria-Phillippa och Matilda-Zvante, plus Johanna-Polo haha. Snowy var pigg och väldigt glad att få komma ut och sträcka på benen. 






På bussen

Påväg t stallet nu. Ikväll o imorn är det clinic. Jag går på den imorn. Men nu ska Snowy skrittas. Skönt att hon är frisk 



Tequila 5/9-14

Ett par stopp men hon var riktigt pigg och taxerade mot allt hon såg typ. Haha nöjd ändå

Stallet nu

Ikväll ska vi hoppa 5-kamparnas SM bana så den blir lite större en vanligt. Nån kombination o så också. Första gången jag hoppar lite högre med Tequila så det ska bli kul. 




lilla jag o kossan

 
Vad ska man säga, världens sötaste kossa <3 blev rätt sur på henne alla gånger jag ramlade av osv men ibland saknar man henne. Fina lilla Mandy 

Hemma idag

Min förklylning vägrar att ge med sig så idag stannar jag hemma och vilar. Lill-syrran fyller år idag också så imorse firade vi henne lite. Det kanske kommer upp lite bildinlägg under dagen så kika in och kolla upp det. Det blir tyvärr inget piano ikväll men syrran tar hem mina nya noter iaf :)
 
Bästavän<3

Sjuk

Förkyld. Hatar det. Täppt i näsan o ont i halsen. Men jag trotsar det o drar t skolan iaf. Lång idag. Ikväll blir det spjut på friidrotten så jag åker förmodligen dit o kör lite lugnt. 


Foto: Edwin Sahlin

elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0