Sluta rida Arletta

En del kanske vet men inte alla. Jag ska sluta tävla Arletta i höst och bara rida henne ibland i dressyren. En annan tjej ska börja rida henne. Istället ska jag börja rida en ponny som heter Snowy Dream. 

Iallafall så fick jag en fråga att jag skulle berätta hur jag känner inför alltihopa. 
Först blev jag väldigt ledsen. Jag visste att den här nya tjejen tycker väldigt mycket om henne och det kommer bli super. Men ändå så kändes det som att gå ner i ett hål. 
Arletta är en väldigt speciell häst med stor personlighet. När man inte känner henne är hon oftast stressig och lite rädd. Hon tycker inte om snabba rörelser och inte när man rör hennes huvud, särskilt öronen. Men nu har jag lärt känna henne ordentligt och hon litar på mig så det känns skit att allt det kommer börja försvinna. 

Efter ett tag när allt kändes skit så började jag liksom tänka mer rationellt typ haha. Hon kommer ju stå kvar och jag får fortfarande rida henne ibland. Så ett tag kändes allt bra tills sista hoppspecialen. Då kändes allt hemskt igen eftersom allt var sista gången i stort sett. 

Men nu börjar det kännas bra igen. Visst, ett tag ville jag typ slå till hennes nya ryttare men hon kommer ha det bra. Dessutom får jag träna en ny häst, lära känna den och utvecklas tillsammans med henne. Det kommer förmodligen kännas riktigt jobbigt ibland men det kommer bli bra det här 







Glömt bort

Har glömt bort bloggen sista veckan. Men jag SKA lägga mer tid på den. Ska också fixa ett inlägg som jag fått en förfrågan om :)

Seg dag

Riktigt segt idag. Vaknade väldigt sent haha! Nu sitter jag framför datorn och segar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på helt enkelt 



Hänt på midsommar

Igår var det ju midsommar. Jag firade med goda vänner till familjen hemma hos oss. Fast vädret hade ju kunnat varit lite bättre 😉 
Vi gick till Ekeby By där det var en midsommarstång, fika och lite "stånd" där man kunde vinna bl.a. Choklad. Vi var där en liten stund och sedan gick vi hem och åt mat. Till efterrätt blev det jordgubbar, glass o grädde! Mums! 
Några badade men vädret var som sagt inte det bästa. 

Våra gäster åker hem efter lunch och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Om lite mer än en vecka är det ridläger. Jag ska på fälttävlanslägret och det ska bli väldigt kul! 



Glad midsommar på er!

Hoppas att ni har en bra midsommar för det har iaf jag 😉



Hon är ju rätt fin 😍






Mys med E o E

Ellen och Elsa är här idag. På förmiddagen bakade vi cupcakes. Mmmm! Nu sitter vi vid poolen med kaninerna och myser 


Världens bästa Arletta 

Bästa... ❤️







Fredag+lördag ridning

I fredags så hade vi markarbete med Kristin. Vi red mycket med kortkorta stigläder så låren fick jobba ordentligt. Sedan red vi lite omhoppningssvängar och andra övningar för att riktigt på dem på bakbenen. 

I måndags red vi dressyr på ängen. Vi jobbade självständigt och Lollo hjälpte oss med det vi gjorde. Arletta blev suuuuperfin! Red mycket volter och flytta för skänkeln, sluta osv. Hon lyssnade bra men slängde lite med huvudet i början. Men efter ett tag slappnade hon av och jobba jättebra! Guldstjärna helt klart! 🌟





Myys!


Mysfrukost vid poolen ❤️ 

Missade bussen

Har haft skitont i huvudet hela dagen och så missar jag bussen... Den åkte precis när jag kom fram. Så himla sur nu... 



Dressyren

I måndags övade vi på sluta och förvänd sluta längs kvartslinjerna. Arletta var lite ormig och sköt ut bogarna lite. I vänsterslutan så blev hon frustrerad när jag böjde henne så då började hon typ snurra och backa men då tog jag det lugnt och red bara ställning till en början. 
Högerslutan gick mycket bättre! Det är egentligen hennes svårare varv men det gick super! Sedan red vi halva kvartslinjen högersluta och så bytte vi och red vänstersluta. 
Vi jobbade också galoppen på volterna och spåret. 

Vi måste få till takten lite bättre. Jag måste också driva mer även när hon springer på. Men formen kom också idag. Hon har blivit mycket finare sen i början av terminen. :) 


Finaste ❤️ 

Finalen

I söndags var det ju finalen av allsvenskan som gick på UPK. Jag hoppade LD förklass och LC lagklass.
 
LD
Arletta var fin men väldigt pigg på framhoppningen. Hon var lite studsig men efter ett tag gick hon fram bättre. Krysset och räcket gick super på framhoppningen. Men en bit innan oxern stannade hon och liksom "menar du att jag ska hoppa den? Har du sett färgen eller?". Men jag red på igen och då hoppade hon utan att tveka.
Banan bestod av 7 hinder tror jag. De skickade upp mig ganska sent så precis när jag kom upp skulle jag hoppa direkt. Arletta fick ingen tid att titta runt så hon spände sig. Vi stannade ut oss på 3:e hindret. Jag är ändå inte missnöjd. De sprången vi fick var jättebra och hon hade inte bestämt sig innan att hon absolut inte ville.
 
LC
Den här klassen var lite crazy. 2 starter innan mig ramlade en tjej av, rakt in i ett hinderstöd. Hon gjorde illa ryggen tror jag för hon kunde inte resa sig. De ringde ambulansen och då kom det en helikopter. Alla fick gå in i ridhuset och så tog allt 25min extra. Jag red sist i mitt lag  och de andra hade redan blivit felfria så vi var i omhoppning. Så överdomaren frågade om jag ville hoppa över grundomgången och bara hoppa omhoppningen. Så det gjorde jag.
Omhoppningen gick i LB alltså 1m.
Arletta hade stått väldigt länge eftersom tjejen ramlade av. Hon hade värmt ur. Rundan var hemsk. Första hindret var en rosa oxer. Den hoppade hon bra på fast fösta gången stannade hon. Nästa hinder var ett maxat, svart räcke. Under var det ett plank med eldsflammor. Hon stannade en gång. Nästa försök höll hon på att stanna men sedan hoppade hon jättestort och konstigt. Jag tappade balansen i landningen och var nära att ramla av. Så därför fick vi ett stopp också på nästa hinder och blev uteslutna. Ändå är jag väldigt nöjd över språnget på första hindret. 1m är bra!
De andra i mitt lag var superduktiga och vi slutade på en andraplats för den här omgången! Vi fick rosetter, medaljer och schampo som pris. Ärevarvet var riktigt rolig och både Arletta och Felicias ponny Snow blev väldigt pigga hihi!
 
Bästa laget!
fr.v. Jag & Arletta, Felicia & Snow, Moa & Garbo, Matilda & Stina
Båda Sävalagen
Fler bilder kommer :)
 

Sista omgången

Påväg till UPK för finalen i allsvenskan. Snow och Arletta taggar i transporten. Idag hoppar jag LD och LC :) 


elisabethloof.blogg.se

Hej! Jag är en tjej född 1999 som älskar hästar, friidrott och att fota. Jag rider och tävlar på ett D-ponny sto som heter Snowy. Vi ska tävla i allsvenskan div. III i vår. Hoppas du gillar min blogg :)

RSS 2.0